Sophie op de daken

10 - 99 jaar
Hardcover:
18,99
Altijd de laagste prijs
  • Prachtig en meeslepend verhaal
  • Van de auteur van 'De ontdekkingsreiziger'
  • Over een meisje in Parijs in de 20ste eeuw

Samenvatting

Gevierd kinderboekenschrijver Katherine Rundell verrast opnieuw met een prachtig en meeslepend verhaal over een meisje in het Parijs van de twintigste eeuw.

Samenvatting

Katherine Rundell, bekend van Feo en de wolven en De ontdekkingsreiziger, vertelt in Sophie op de daken een meeslepend verhaal over familie en doorzettingsvermogen. Opnieuw een schitterende jeugdroman van een van de belangrijkste Britse kinderboekenauteurs van dit moment. Sophie overleefde als baby een schipbreuk en iedereen denkt dat ze wees is. Maar Sophie herinnert zich nog dat haar moeder om hulp zwaaide toen Sophie in een cellokist in het Kanaal dreef. Volgens haar voogd is het bijna onmogelijk dat haar moeder nog leeft. Maar ‘bijna onmogelijk’ betekent ‘nog mogelijk’, vindt Sophie. Met de enige aanwijzing die ze heeft – het adres van de cellomaker – vlucht Sophie naar Parijs. Daar krijgt ze hulp van Matteo en zijn ‘daklopers’, die in geheime plekken boven de stad wonen. Maar kunnen ze haar moeder vinden voordat Sophie wordt opgepakt door de autoriteiten? Of, nog belangrijker, voordat ze de hoop opgeeft? Katherine Rundells boeken zijn bekroond met grote literaire prijzen, waaronder de Blue Peter Award, Costa Book Award en Waterstones Children’s Book Prize.

Lees meer

Specificaties

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 10 - 99 jaar
ISBN: 9789024580903
NUR: 283
Type: Hardcover
Auteur(s): Katherine Rundell
Vertaler: Jenny Jonge
Prijs: 18,99
Aantal pagina's: 216
Uitgever: Luitingh Sijthoff
Verschijningsdatum: 24-04-2020

Gerelateerde artikelen

Ons Kinderpanel leest: ‘Mystery Guest’

Ons Kinderpanel las 'Mystery Guest' van Maren Stoffels. Drie personen bekennen een moord, maar slechts één is de dader. Wie is de Mystery Guest?

Kinderpanel
Lees meer

Schip ahoy! Kinderboeken over piraten

Piraten zijn stoer, avontuurlijk en grappig. Kinderboeken over piraten zitten vol schatkaarten, juwelen en zwaarden. In dit artikel tippen wij de leukste boeken over piraten. Ooglapjes af en lezen maar, ARR!

Tiplijst
Lees meer

Sprookjes: een top 3 met de mooiste bundels

Er zijn heel veel verschillende soorten sprookjes: klassiek, modern, over prinsessen, draken en trollen. Elk sprookje neemt je mee in een eigen fantasiewereld. Wij zetten de mooiste sprookjesboeken vol verschillende soorten verhalen voor je op een rij!

Tiplijst
Lees meer