Annejoke Smids

Annejoke Smids

Annejoke Smids is geboren in het Friese dorp Minnertsga. Als kleuter kon ze het al niet uitstaan dat ze de letters op de pakken hagelslag niet kon lezen. Dus toen ze dat eenmaal wel kon, werd ze vaste klant van de bibliotheek. Helaas mocht je maar vier boeken per keer meenemen. Als kind kon ze hele middagen met haar vriendjes en vriendinnetjes spelen, maar ze hield er ook van om urenlang alleen door de velden te struinen. Ze was een echte dromer die helemaal op kon gaan in haar omgeving en wat daar allemaal te zien was.
'Als klein kind wist ik al dat ik kinderboekenschrijver wilde worden. Omdat ik talen altijd al leuk vond, heb ik Engels gestudeerd en een cursus Italiaans gedaan. Ik vind het eigenlijk gewoon leuk om te blijven leren, en daarom het ik veel onderzoek gedaan voor mijn eerste boek, Piratenbloed , en ook weer voor Schimmenjagers .
Annejokes debuut Piratenbloed werd in 2004 bekroond met een Vlag en Wimpel en geselecteerd voor de White Ravens, een keuze uit de beste jeugdboeken van de wereld. De Zwarte Baron en Bloedzusters werden genomineerd voor de Thea Beckmanprijs en Belladonna voor de Kinderboekwinkelprijs.
De prachtige landkaarten in de boeken van Annejoke Smids zijn getekend door John Rabou.
Lees meer