Meester mark
Mark van der Werf
Meester Mark

Mark van der Werf

Mark van der Werf (1976) schrijft boeken over onderwijs en deelt op zijn Instagram- en Facebook-pagina de leukste staaltjes kinderlogica; creatieve ingevingen, brutale briefjes en grappige taalfoutjes van leerlingen.
Na de school voor journalistiek kreeg hij zijn eerste ‘echte’ baan bij de regionale krant Rijn en Gouwe. Later stapte hij over naar het Algemeen Dagblad. Kabinetsformaties, vliegrampen, voetbalplaatjes, en ‘50 jaar frikandel’; noem een onderwerp en Mark heeft er een stukje over getikt.
Tien jaar geleden gooide hij het roer om en werd leerkracht op een basisschool. Over die carrièreswitch gaat zijn eerste boek: Meester Mark draait door. Daarin beschrijft hoe hij vol goede moed aan zijn nieuwe loopbaan begon, maar er binnen twee jaar alweer de brui aan gaf. ‘Omdat de scharen en lijmpotjes langs mijn oren vlogen en ik verzoop in mijn administratie.’ Daarna is Mark blijven schrijven over het onderwijs, onder meer over de hoge werkdruk onder leerkrachten.
Toen een lezer hem toevallig een foto stuurde van een grappig taalfoutje van een kind, en hij dit deelde op social media, bleek dat een schot in de roos. Van het een kwam het ander; de Meester Mark-accounts op Facebook en Instagram hebben opgeteld al bijna een half miljoen volgers. De leukste grapjes bundelt hij in boeken. Daarnaast geeft Mark lezingen over zijn ervaringen in het onderwijs.
Lees meer