Meester Mark vraagt door

overleven in het onderwijs

Paperback:
16,99
Altijd de laagste prijs
  • Weer erg grappig en herkenbaar
  • Voor iedereen die graag leest over het onderwijs
  • Handig voor leerkrachten in wording

Samenvatting

Samenvatting

Journalist Mark van der Werf gaat op zijn 35e lesgeven op een basisschool, maar houdt het binnen twee jaar voor gezien. Het boek over zijn kortstondige carrière-switch, 'Meester Mark draait door', maakt een storm aan reacties los.
Talloze leraren storten hun hart uit. Ook zij worden gedwongen om toetsen eindeloos te analyseren en elke scheet van hun leerlingen in drievoud te notuleren.
Dreigen ze allemaal te bezwijken, of fietsen er in het onderwijs ook nog mensen fluitend naar hun werk? In Meester Mark vraagt door gaat de auteur langs bij tientallen leerkrachten van basis- en middelbare scholen die wél overleven in het onderwijs. Ze beschrijven wat hen dwars zit, maar laten vooral zien hoe zij de rompslomp succesvol te lijf gaan.
Met veel humor vertellen de docenten hoe ze ontsnappen aan de vergadermanie, verantwoordingsdrift en inspectiestress; hoe ze brutale leerlingen onder de duim houden, onbeschofte ouders de mond snoeren en buitenstaanders de les lezen die denken dat leraren slechts ontspannen achterover leunen tot het alweer vakantie is.
Samen geven ze antwoord op de vraag die leraren zich vaak vertwijfeld stellen: Hoe houd ik het hoofd in hemelsnaam boven water?

Lees meer

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789055949649
NUR: 740
Type: Paperback
Auteur(s): Mark van der Werf
Prijs: 16,99
Uitgever: Scriptum Books
Verschijningsdatum: 10-07-2015

Kenmerken van dit boek

Gerelateerde artikelen

Interview met Meester Mark

Bijna een half miljoen mensen genieten dagelijks van de kinderlogica Meester Mark deelt op social media. De leukste van deze kinderlogica vind je in zijn boeken

Interview
Lees meer