Pete Hautman

Pete Hautman

Leven (biografie)
De Amerikaanse schrijver Pete Hautman (1952) houdt van pokeren. Aanvankelijk schreef hij alleen boeken voor volwassenen, waarin poker vaak een rol speelt. Het is dus niet zo verbazend dat hij ook een jongerenboek rond dit kaartspel geschreven heeft: Pokerface . Hij vindt het zelf een van zijn beste boeken, en over het schrijven heeft hij maar negen maanden gedaan.
Dat is bij zijn andere boeken wel anders. Met zijn eerste jongerenboek is hij acht jaar bezig geweest. Een ander boek heeft veertien jaar gekost om te schrijven, en nu heeft hij zelfs een manuscript liggen waar hij al twintig jaar aan schrijft. Natuurlijk schrijft hij niet al die tijd aan één boek; meestal is hij met zo’n vijf boeken tegelijk bezig. Naar eigen zeggen heeft hij nog genoeg ideeën voor de komende vijftig jaar!
Pete Hautman woont samen met schrijfster Mary Logue in het piepkleine dorp Stockholm, Wisconsin. Dit plaatsje inspireerde de achtergrond voor het geheimzinnige boek Mr Was (in het Nederlands verschenen onder de titel De tijdkring ; niet langer in druk), dat in Amerika genomineerd werd voor een Edgar Allen Poe-Award en in Nederland een eervolle vermelding kreeg bij de uitreiking van de Gouden Zoen.
Lees meer