Thijs Goverde

Thijs Goverde

Thijs Goverde is geboren in 1971 in Nijmegen en daar woont hij nog steeds. Want mensen met veel fantasie hoeven niet te verhuizen, die maken al genoeg mee in hun hoofd.

Thijs heeft filosofie gestudeerd, dat wil zeggen dat hij diep heeft leren nadenken over van alles en nog wat. Het enige waarover filosofen vergeten na te denken is de vraag: “Wat zal ik later eens worden?” Dus toen Thijs klaar was met zijn studie, had hij nog geen enkel vak geleerd. Hij had wel heel goed leren zeggen wat hij zoal bedacht had, maar daar wou niemand hem voor betalen. Gelukkig had hij dus die grote fantasie. Dus hij kon niet alleen ingewikkelde gedachten bedenken, maar ook spannende en grappige verhalen. En dan heb je wél een vak. Dan ben je kinderboekenschrijver.

Inmiddels heeft Thijs al aardig wat boeken geschreven. Over lang vervlogen tijden, over de toekomst, over landen zo ver weg dat ze op geen enkele kaart staan... En dat allemaal op een zolderkamertje in Nijmegen.
Natuurlijk komt Thijs ook weleens zijn huis uit. Meestal werkt hij dan in zijn tuin – op een filosofenmanier, dat wil zeggen: hij staat voornamelijk naar zijn planten te staren en na te denken over vragen als: wanneer is iets onkruid, en waarom zou je onkruid eigenlijk weg moeten halen? Daardoor ziet zijn tuin er een beetje rommelig uit.

Het aller-, allerleukste vindt hij niet zijn tuin of zijn boeken, maar zijn bezoeken aan scholen en bibliotheken om voor te lezen en te vertellen. O nee: het aller-, aller-, állerleukste vindt hij zijn vriendin en zijn twee kinderen.
Lees meer

Artikelen over Thijs Goverde