Vliegen zonder vleugels

Hardcover:
17,99
Altijd de laagste prijs
  • Bijzondere gedichten voor iedereen
  • Met sfeervolle, kleurrijke illustraties
  • 'De dichter weet wat kinderen bezighoudt en is in staat om boeiend en verrassend vorm te geven aan gedachten en emoties.' - Trouw

Samenvatting

Grappige, ontroerende en treffende gedichten voor kinderen vanaf 6 jaar.

Samenvatting

Los van de grond
ga je als een vogel zweven.
Vliegen zonder vleugels,
al duurt het maar heel even.

Deze gedichten zijn voor iedereen. Of je nu op de grond valt van het lachen, ontzettend boos bent of verdriet hebt om je overleden hond. 'Vliegen zonder vleugels' bevat de 15 leukste en mooiste gedichten van Theo Olthuis uit de bundels die eerder tussen 1983 en 2002 bij Ploegsma verschenen én 20 nieuwe gedichten. Aron Dijkstra maakte er prachtige illustraties in kleur bij.

Lees meer

Specificaties

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 6 - 10 jaar
ISBN: 9789021681900
NUR: 290
Type: Hardcover
Auteur(s): Theo Olthuis
Illustrator: Aron Dijkstra
Prijs: 17,99
Aantal pagina's: 48
Uitgever: Ploegsma
Verschijningsdatum: 16-02-2022
vliegen-zonder-vleugels

Gerelateerde artikelen

Dichter aan het woord: Ted van Lieshout

Ter ere van de Poëzieweek 2019 geven wij graag het woord aan schrijver, beeldend kunstenaar én dichter Ted van Lieshout. Zijn dichtbundel Ze gaan er met je neus vandoor is genomineerd voor de Grote Poëzieprijs 2019. In dit artikel spreken wij met hem over zijn dichtbundels.

Interview
Lees meer

Reviews

Linde, Kind (6 jaar) - 31-03-2022
Linde vond dit een heel mooi boek. Ze vroeg regelmatig om nog een gedichtje. Deze gedichtjes en de mooie illustraties hielpen soms ook om wat meer te vetellen over iets dat op school gebeurd was bijvoorbeeld.

Wendyblogt, Moeder (39 jaar) - 10-03-2022
De cover past geheel in stijl bij de titel. Je ziet een jongen drijven op het water, met op de achtergrond ganzen die vliegen. In het boek staan 15 eerder gepubliceerde gedichten en 20 nieuwe. Het zijn mooie, pakkende gedichten met erg mooie illustraties erbij die laten zien waar het over gaat. De onderwerpen zijn erg uiteenlopend, van een bezoekje naar de kapper, verdriet of het houden van een konijn. Ook komen er gedichtjes aan bod die over gevoelens gaan. Het zijn stuk voor stuk mooie gedichtjes om nog even over na te denken. Op een makkelijke manier brengen ze soms wel een vervelend onderwerp aan bod, waardoor het makkelijker wordt om het te bespreken. De illustraties zijn erg mooi, ze geven weer waar het gedicht over gaat. Er zit veel diversiteit in, veel kinderen zullen zich kunnen identificeren met een van hen. Dit boek is goed te gebruiken om kinderen kennis te laten maken met poëzie, het is geschreven voor kinderen tussen 6 en 10 jaar.