Kinderen en dieren gaan hun eigen gang

Kinderen en dieren gaan hun eigen gang

Stoer en met een subtiel gevoel voor humor, zo kun je de prentenboeken van Milja Praagman omschrijven. En geliefd! Nog 100 nachtjes slapen is uitgeroepen tot het prentenboek van het jaar.

En Milja maakte ook het prentenboek van de Kinderboekenweek 2018: Kom erbij! – een prachtig verhaal over de kracht van verbeelding en vriendschap.

In de prentenboeken van Milja Praagman gaan kinderen en dieren hun eigen gang. Net als Milja, die opvalt met haar unieke stijl van illustreren. Reden genoeg voor een kort interview:

Milja, waar haal je inspiratie vandaan?Milja Praagman

Mijn inspiratie haal ik echt uit alles wat ik zie! De natuur, beeldende kunst en ook wat er leeft bij mensen en hun gedrag. Ik vind het heerlijk om met de trein te reizen dan kan ik lekker nadenken. Daar ontstaan opvallend vaak nieuwe ideeën voor boeken. Zo ook voor Kom erbij! 

Wat drijft je?

Wat me drijft is willen vernieuwen, en beter worden. Zodra ik een goed idee voor een boek krijg, heb ik bijna automatisch zin om het meteen uit te werken. Het voelt een beetje alsof je een schat gaat vinden. Je moet alleen nog wel even zoeken en graven.

Waar schrijf en teken je het liefste?

Ik kan overal schrijven en tekenen, ik heb alleen potloden, verf en papier nodig.

Wat is je favoriete prentenboek?

Favorieten heb ik nogal veel, waarvan veel klassiekers. Prentenboeken die ik op dit moment het allerbeste vind zijn van illustratoren als Violeta Lopiz, Eva Lindström, Manuel Marsol en Miroco Machiko. Vier totaal verschillende illustratoren maar allevier zo’n eigen stijl. Daar hou ik erg van en raak ik door geïnspireerd.

Heb je een tip voor kinderen die ook illustrator willen worden?

Altijd tekenen. Alle beroemde illustratoren zaten als kind ook al altijd te tekenen. Wees blij met een eigen stijl, dat maakt jou manier van tekenen speciaal!

Een aantal prentenboeken uitgelicht:

Moet je zien

Moet je zien!

Het eerste prentenboek met een rol voor een mobieltje! Milja Praagman maakte een vrolijk verhaal voor kleine deugnieten over vriendschap en verbeelding.

Moet je zien! zit vol prachtige prenten en humor, plezier voor zowel ouders als kinderen.

 

 

 

 

Nog 100 nachtjes slapen

Nog 100 nachtjes slapen

Wachten op je verjaardag duurt lang. Dat vinden alle kinderen! Ook Dorus, de hoofdpersoon in dit vrolijke prentenboek.

Dorus moet nog 100 nachtjes slapen tot haar verjaardag. Daarom maakt ze zelf wel een feestje! En mama heeft gezegd dat ze lekker mag gaan knippen…

 

 

 

Ontbillenbijt

Ontbillenbijt

Een speels prentenboek voor peuters en kleuters, vol grapjes (ook voor de voorlezer),  in frisse kleuren.

“Nog een keer!” roepen de kindjes steeds als ik Ontbillenbijt uit heb en dat vind ik helemaal niet erg, want ik moet zelf ook steeds weer heel hard lachen om de grappige illustraties uit dit boek!’ – J/M Ouders over Ontbillenbijt

 

 

 

 

Op deze pagina