Zomerverhalen - Astrid Lindgren

Ken je deze boeken van Astrid Lindgren al?

Astrid Lindgren is de internationale koningin van de kinderliteratuur. In 2002 werd er een internationale kinderboekenprijs naar haar genoemd: de Astrid Lindgren memorial Award. Deze bekroning is de grootste prijs in de kinderboekenwereld.

Wij, en vele anderen met ons, krijgen nooit genoeg van haar tijdloze boeken. Zo tipte illustrator Philip Hopman in De Grote Vriendelijke Podcast als Parel (een kinderboek dat veel voor de hoofdgast heeft betekend) De gebroeders Leeuwenhart: ‘Ik hield het niet droog tijdens het voorlezen.’ En laatst deelde Happinez de vijf mooiste levenslessen uit Ronja de Roversdochter

Naast heel erg bekende boeken, zoals de hierboven genoemde boeken en Pippi Langkous, schreef Lindgren nog veel meer klassiekers. Heb je onderstaande boeken bijvoorbeeld al gelezen?

 

Karlsson van het dak

Met dit hilarische boek over Karlsson hoef je je nooit te vervelen! Het komt namelijk niet zo vaak voor dat er kleine dikke mannetjes met propellers op hun rug en een startknop op hun buik boven op het dak wonen. Zo’n mannetje is Karlsson.

Erik kent niemand die zo goed poetsen kan bakken als Karlsson van het dak. Dat loopt natuurlijk niet altijd goed af. Maar wie gelooft hem nou als Erik zegt dat Karlsson van het dak het heeft gedaan…?

Karlsson van het dak (13,50)

 

 

Zomerverhalen

Voor wie geen genoeg kan krijgen van de verhalen van Astrid Lindgren tippen we Zomerverhalen. Hierin komen Pippi, Emiel en de kinderen van Bolderburen allemaal langs. Deze vrolijke, grote bundel is voor jonge lezers bovendien een ideale kennismaking met de bekende personages. Met deze kleurrijke voorleesbundel vol Lindgren-favorieten kom je al snel in zomerse sferen!

Zomerverhalen (10,00)

 

 

Wij uit Bolderburen

Wij uit Bolderburen speelt lang geleden. Er bestonden nog geen tv’s, geen computers en er was geen internet. Maar de kinderen verveelden zich zeker niet. Het verhaal speelt in Bolderburen, het fijnste dorp van de wereld. Al staan er maar drie huizen.. er wonen zes kinderen, dus er is altijd iemand om mee te spelen. Er is ook altijd iets te doen: schatten zoeken, een hut bouwen of zwemmen in de beek. Daar zou iedereen wel willen wonen!

Wij uit Bolderburen (14,99)

 

 

 

Emiel van de Hazelhoeve

Emiel is het ondeugendste jongetje uit de wijde omtrek, de ideale hoofdpersoon voor een boek vol stoute streken. Als Emiel geen kom beslag over zijn vaders hoofd giet, hijst hij zijn zusje in de vlaggenmast. Soms wordt hij dan voor straf in het timmerschuurtje opgesloten, en daar snijdt hij dan houten poppetjes om zich niet te vervelen. Maar Emiel zet alles op z’n kop met de beste bedoelingen, want hij heeft een hart van goud!

Emiel van de Hazelhoeve (13,50)

 

Bekijk hier alle boeken van Astrid Lindgren.

Gerelateerde artikelen

De leukste leerspellen op een rij

Deze spellen zijn superleuk én je steekt er ook nog eens wat van op. Alle spellen van Zwijsen zijn namelijk gemaakt in samenwerking met lesmethodemakers. Zo weet je zeker dat alles 100% aansluit op school. Wij zetten de leukste per leeftijd op een rij!

Tiplijst
Lees meer

Interview met Max Brallier

In dit interview vertelt Max Brallier alles over De laatste helden op aarde en het kosmische kwaad, zijn favoriete monsters en veel meer. Lees gauw verder!

Interview
Lees meer

Voetbalboekentips van ons kinderpanel

Zoek je het ultieme cadeau voor voetballiefhebbers? Zoek niet verder! Ons kinderpanel tipt de leukste boeken voor voetballers tussen de 9 en 12 jaar. Met deze boeken scoor je sowieso.

Achtergrond
Lees meer