Illustratie uit Heldinnen

Boeken om de winter mee door te komen

Het wordt kouder, donkerder en de dagen worden korter: de winter komt eraan. Dan is niets zo fijn als op de bank kruipen met warme chocolademelk en een goed boek. Om deze donkere dagen door te komen hebben wij een aantal prachtige, winterse boeken op een rijtje gezet! Ook erg leuk om als cadeau te geven met de feestdagen.

 

Winterhuis Hotel

Winterhuis Hotel

Een betoverend verhaal geschreven door Ben Guterson en vertaald door Imme Dros. Het boek neemt je mee in de raadselachtige en betoverende wereld van Winterhuis Hotel, waar Elizabeth door haar oom en tante naartoe is gestuurd tijdens de kerstvakantie. Het is een meeslepend verhaal met een familiegeheim en een verboden boek vol raadsels. Winterhuis Hotel is het eerste deel van een trilogie, waarvan alle delen los van elkaar te lezen zijn.

Al met al is dit rijk geïllustreerde boek het perfecte boek om bij weg te kruipen tijdens de winterse dagen.

Meer informatie over het boek vind je hier.

 

 

Mary PoppinsMary Poppins

Deze gehele nieuwe editie van Mary Poppins is een heerlijk boek om (voor) te lezen en om bij weg te dromen. Tiny Fisscher, die veel lof ontving voor Alleen op de wereld, maakte de vertaling voor deze editie. De prachtige knipkunstillustraties zijn verzorgd door Geertje Aalders, bekend van Arabische sprookjes.

Ze is gekomen met de oostenwind: Mary Poppins, het beroemdste kindermeisje van de wereld. Op een dag is ze letterlijk komen aanwaaien, en daarom is het misschien ook niet zo vreemd dat ze de trap op kan glijden en een lege tas heeft waar toch van alles uitkomt. Voor de kinderen van de familie Banks breekt een bijzondere tijd aan, want met Mary Poppins is elke dag een magisch avontuur. Ze hopen dat zij nooit meer weg zal gaan, maar dan draait de wind…

Bekijk het boek hier voor meer informatie.

 

 

Het meisje dat de maan dronkHet meisje dat de maan dronk

De New York Times over Het meisje dat de maan dronk: ‘Onmogelijk om weg te leggen… Het meisje dat de maan dronk is net zo spannend en gelaagd als klassiekers zoals Peter Pan en The Wizard of Oz.’

Elk jaar laten de dorpelingen een baby achter als offer voor de heks in het woud. Niemand weet dat Xan, de gevreesde heks, de achtergelaten kinderen juist liefdevol naar families aan de andere kant van het woud brengt. Dit keer besluit ze het achtergebleven kind op te voeden als haar eigen dochter.

Het meisje dat de maan dronk is een verhaal vol fantasie en spanning, trollen en heksen. Met 352 pagina’s is het goed voor vele uren magisch (voor)leesplezier…

 

 

Elfmeisje en Raafjongen Elfmeisje en Raafjongen – Het griezelwoud 

Elfmeisje en Raafjongen – Het griezelwoud is een boek om echt bij weg te kruipen onder de dekens. Raafjongen heeft kort en puntig zwart haar, geweldig zicht in de nacht en hij kan praten met dieren. Elfmeisje is lichtvoetig, een snelle denker en… helemaal elf. Samen beleven ze veel vreemde en griezelige avonturen, terwijl ze hun wereld proberen te beschermen van trollen, ogers en andere duistere wezens uit het Griezelwoud…

 

Bekijk het boek hier voor meer informatie.

 

 

Als de sterren zingenAls de sterren zingen -Tonke Dragt

Als de sterren zingen is een prachtig, dik, boek vol met bijzondere verhalen. Het boek bestaat uit vijf thema’s waar de verhalen in opgedeeld zijn. De bundel is geschreven én geïllustreerd door Tonke Dragt. Onder ‘Tonke Dragt vertelt’ biedt Dragt bij elk verhaal een toelichting waarin ze lezers als het ware rechtstreeks aanspreekt en vertelt over de achtergrond van haar verhalen en over haar inspiratiebronnen.

NRC over Als de sterren zingen: ‘Dragt blijft met haar woorden betoveren. Ze is een meester in suggestie en in het oproepen van de juiste sfeer’. 

Bekijk het boek hier voor meer informatie.

 

 

HeldinnenHeldinnen

Een boek gemaakt door vrouwen, over vrouwen en voor iedereen. Heldinnen vertelt de verhalen van vijftig bijzondere vrouwen, waaronder Coco Chanel, Lady Gaga en Michelle Obama. Maar er staan ook veel Nederlandse heldinnen in, zoals Doutzen Kroes, Laura Dekker en Floortje Dessing. Het boek, dat werd geschreven door Janny van der Molen, heeft een bijzondere vormgeving: de illustraties zijn gemaakt door dertig studentes van verschillende kunstacademies, er is gebruik gemaakt van een vormgeefster en zelfs het lettertype is ontworpen door een vrouw.

Heldinnen is een prachtig boek om door geïnspireerd te raken.