Winterhuis Hotel

Ben Guterson

Chloe Bristol

10 - 15 jaar
4.4 /5

Prijzen en nominaties

  • Washington State Book Award winner
  • Edgar Award nominee
Hardcover:
18,99
Altijd de laagste prijs
  • Betoverend verhaal vol raadsels
  • Prachtige uitgave met uitgesneden raampjes
  • Een winters avontuur

Samenvatting

Betoverend en meeslepend verhaal over een meisje en een weelderig hotel, een familiegeheim en een verboden boek vol raadsels.

Samenvatting

'WIJ ZIJN DRIE WEKEN MET VAKANTIE.
HET HUIS IS AFGESLOTEN.
IN DEZE ENVELOP ZIT EEN TREINKAARTJE.
NEEM DE TREIN NAAR HET WINTERHUIS HOTEL.'

Bij de voordeur vindt Elizabeth dit briefje, met een stapeltje kleren en wat kleingeld in een plastic tas. Noodgedwongen vertrekt ze, in haar eentje. Ze komt bij een prachtig maar raadselachtig hotel, met een snoepkeuken, een filmzaal, een meer om op te schaatsen en de grootste bibliotheek die ze ooit heeft gezien. Daar geldt maar één verbod. En daar vindt Elizabeth een oud, geheimzinnig boek waarin letters verschijnen die alleen zij kan zien. Er rust een vloek op Winterhuis Hotel en Elizabeth is misschien wel de enige die de vloek kan opheffen.


Magisch hotel. Raadsels. Gevaar.

Tonke Dragt over Winterhuis Hotel :
‘Voor het eerst in lange tijd dat ik weer zo’n leuk boek heb gelezen. Echt anders – heel bijzonder en origineel.’

‘Je kunt lekker wegdromen in een magische omgeving vol verrassingen en ontdekt al lezende dat er iets groters speelt: een strijd tussen goed en kwaad.’ – Annemarie Terhell in Kidsweek over Winterhuis Hotel .

‘Gordijnen dicht, chocolademelk en speculaas erbij. Heerlijk lezen.’ – AD over Winterhuis Hotel

Lees meer

Specificaties

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 10 - 15 jaar
ISBN: 9789025876074
NUR: 283
Type: Hardcover
Auteur(s): Ben Guterson
Illustrator: Chloe Bristol
Vertaler: Imme Dros
Prijs: 18,99
Aantal pagina's: 328
Uitgever: Leopold
Verschijningsdatum: 31-10-2018

Prijzen en nominaties

  • Washington State Book Award winner
  • Edgar Award nominee
Winterhuis-Hotel - Ben Guterson, Chloe Bristol
Winterhuis Hotel - Ben Guterson

Winterhuis Hotel

Ontdek de magische serie over Winterhuis Hotel. Elizabeth en Freddie beleven spannende avonturen in het betoverde hotel vol geheimen.
Lees verder

Gerelateerde artikelen

Babyboeken top 10

Verras een (aanstaande) ouder met een van onze boekentips voor tijdens de zwangerschap of als kraamcadeau. Mooie, stevige karton-, voel- en geluidsboeken en natuurlijk ontbreken hier de voorleesbundels niet.

Tiplijst
Lees meer

Schip ahoy! Kinderboeken over piraten

Piraten zijn stoer, avontuurlijk en grappig. Kinderboeken over piraten zitten vol schatkaarten, juwelen en zwaarden. In dit artikel tippen wij de leukste boeken over piraten. Ooglapjes af en lezen maar, ARR!

Tiplijst
Lees meer

Reviews

lotta, Kind (10 jaar) - 04-01-2021
ik vind dit boek echt fantastisch. het is spannend zodat je niet kan stoppen met lezen. het is een soort detective die Elizabeth zelf moet oplossen en daarmee krijgt ze hulp van Freddy. toch is het boek ook gezellig en winters. ik zou super graag een vakantie in winterhuis willen. ik vind het leuk als ze dan een raadsel heeft en ik denk dat ik hem heb opgelost maar dat het dan heel iets anders is. soms los je het wel zelf op maar je raadt nooit wat zij allemaal opgelost heeft👍 😊

Patricia, Moeder (47 jaar) - 26-08-2020
Mijn dochter had dit boek gelezen en zei dat ik het ook zeker moest lezen. Nou daar had ze gelijk in. Ik vond het een heel leuk boek. Het gaat over een meisje die in het hotel van haar opa mag logeren. In dit hotel is van alles te beleven. Er zijn leuke en minder leuke gasten. Het hotel kent veel geheimen en in dit deel leert de hoofdrolspeelster niet alleen haar opa beter kennen, maar ook nog andere leden van de familie.

Noa, Kind (8 jaar) - 13-02-2020
Ik vond het een leuk en spannend boek, maar er zaten veel moeilijke woorden in waardoor ik niet alles begreep. Ik wil hem later graag nog een keer lezen. De kaft is supermooi.