Schoolbibliotheek

Boeken vanaf 9 jaar

Dit boekenplankje bevat boeken voor echte speurneuzen, mysterieuze verhalen voor nieuwsgierige kinderen en spannende boeken voor kinderen die graag op het puntje van de stoel zitten.

Boeken vol weetjes

Heb je altijd al willen weten hoe bliksem ontstaat? Of hoe je kunt helpen de natuur de redden? Ben je benieuwd of er buitenaards leven bestaat? En waar komt kaneel eigenlijk vandaan? Antwoorden op deze vragen en nog veel meer vind je in de mooi vormgegeven informatieve boeken vol met weetjes over de meest uiteenlopende onderwerpen. Superhandig én leuk voor je spreekbeurt of werkstuk.

Tips van de Nederlandse Kinderjury

Een bibliotheekmedewerker kan helpen het juiste boek te vinden. Maar het is eigenlijk nog leuker om een aanrader te krijgen van een leeftijdsgenootje. Deze boeken worden door Nederlandse kinderen tussen 6 en 12 jaar graag gelezen en daarom warm aanbevolen. Verschillende genres en onderwerpen, maar allemaal even populair. Bekende series en personages die al een aantal jaar meegaan, maar ook nieuwe verhalen die de aandacht hebben verdiend. Deze boeken zullen niet teleurstellen. Gegarandeerd succes.

Ontdek Schrijver in beeld en andere artikelen

Schrijver in beeld – Pakket 1

Met Schrijver in beeld komen bekende schrijvers digitaal op bezoek! Met de video's en lesopdrachten kun je via het digibord aan de slag wanneer het jou uitkomt.

Achtergrond
Lees meer

Schrijver in beeld – Pakket 2

Met Schrijver in beeld komen bekende schrijvers digitaal op bezoek! Met de video's en lesopdrachten kun je via het digibord aan de slag wanneer het jou uitkomt.

Achtergrond
Lees meer

Schrijver in beeld – Oorlog

Een gratis lespakket met videolessen van schrijvers rondom hun boeken en het thema oorlog. Een mooie manier om in de klas aandacht te besteden aan de Tweede Wereldoorlog.

Achtergrond
Lees meer

Boeken lezen met dyslexie

Het ene kind leert sneller lezen dan het andere. En het leerproces gaat ook niet altijd in een even regelmatig tempo. Gaat het leren lezen en schrijven structureel niet lekker, dan kan er sprake zijn van dyslexie.

Tiplijst
Lees meer