De club van lelijke kinderen nu in de bioscoop

De club van lelijke kinderen nu in de bioscoop

Het populaire kinderboek De club van lelijke kinderen van Koos Meinderts is verfilmd!

De club van lelijke kinderen _ Koos MeindertsOver het boek

Op een kwade dag gaf generaal Isimo het bevel om alle lelijke kinderen op te pakken. Iedereen praatte erover, maar er gebeurde niets. Het gewone leven ging verder en de mensen begonnen het bevel te vergeten. Tot op een kwade dag Paul met een vreemd verhaal thuiskwam. Een fotograaf had van het dak van de school een foto van alle leerlingen genomen. Zijn zus wist te vertellen dat een aantal kinderen op de foto met stift waren omcirkeld. Een paar dagen later reed er een bus het schoolplein op en alleen de omcirkelde kinderen mochten mee om een uitstapje te maken. En daarmee begon voor Paul een groot avontuur…

De club van lelijke kinderen is voor 13,99 te koop. Het is een speciale filmeditie, met achterin meer informatie over én setfoto’s van de film!

Over de film

De club van lelijke kinderen boekverfilming Koos Meinderts

Sem Hulsmann, Maan de Steenwinkel, Narek Awanesyan en Faye Kimmijser spelen de hoofdrollen in de familiefilm ‘De Club van Lelijke Kinderen’.

Sem, bekend van de met een Emmy Kids Award bekroonde serie ‘Kasper en de Kerstengelen’, speelt hoofdpersonage Paul. Hij richt samen met zijn vrienden Kai en Sara, die gespeeld worden door Narek en Faye, De Club van Lelijke Kinderen op om de strijd met de president aan te gaan. Zangeres Maan de Steenwinkel, winnares van The Voice of Holland 2016, maakt haar speelfilmdebuut als Joy, de oudere zus van Paul. Jelka van Houten en Jeroen van Koningsbrugge spelen de ouders van Paul.

Snel naar de bioscoop!

Prequel ‘De Staatsgreep’

Sinds 15 september wordt op NPO Zapp ‘De Club van Lelijke Kinderen: De Staatsgreep’ uitgezonden. Deze jeugdserie is een prequel van de bioscoopfilm ‘De Club van Lelijke Kinderen’ en volgt een groep kinderen die wordt gegijzeld tijdens de opnames van The Face, de populaire talentenjacht waar het alleen om je uiterlijk gaat. De gijzelaars willen een statement maken tegen dit soort uiterlijk vertoon maar gaan daarin heel ver. Gaat het de kinderen lukken een einde te maken aan de ijzingwekkende gijzeling?

Kijk hier de afleveringen terug.

De club van lelijke kinderen - Boekverfilming - Koos MeindertsLid worden van De club van lelijke kinderen

Je kan zelf ook lid worden van De club van lelijke kinderen. Op deze site staan heel veel previews en backstage video’s van de film én kan je je aanmelden voor de club!

 

Gerelateerde artikelen

Gi-ga-groen in de klas

Dat lezen en de natuur verkennen goed zijn voor kinderen weten we allemaal. Valt dat te combineren? Ja zeker! IVN natuureducatie en Kinderboeken.nl delen tips voor de kinderboekenweek.

Achtergrond
Lees meer

Interview met Ben Guterson

De boeken van Ben Guterson zitten vol mysteries. Wij vroegen Ben naar zijn interesse in codes kraken, zijn nieuwe boek 'De magie van de verboden' toren en meer.

Interview
Lees meer

Interview met Yuval Noah Harari

Yuval Noah Harari werd wereldwijd bekend met zijn boek Sapiens. Nu vertelt hij dit belangrijke verhaal aan kinderen. Wij stelden hem vier vragen.

Interview
Lees meer