Zoek! - Saskia Halfmouw

De leukste kinderboeken over honden

Het is Internationale Hondendag! Naast dierendag is er dus een dag speciaal voor onze favoriete viervoeters. Helemaal terecht natuurlijk! Honden kunnen namelijk heel trouw, behulpzaam en ontroerend zijn. En daarmee perfect voor een verhaal! Wist je dat er heel veel boeken zijn waarin honden de hoofdrol spelen? Dit zijn onze favoriete kinderboeken over honden.

Op deze pagina

Verblaffend leuke boeken

Dog Man

Dog Man

Dav Pilkey

Maak kennis met Dog Man: half hond, half agent en helemaal politieheld. Deze nieuwe superheld is dol op botten en likjes geven aan de politiebaas. De boeken over deze blaffende boevenvanger zijn hilarisch graphic novels, vol met bizarre tekeningen en leuke woordgrappen.

Op deze speciale pagina vind je tekentips en informatie over de personages. Verblaffend handig!

KOND

KOND

Kim Eberwijn & Marion Vrijburg

Mioef, mioef! Is het een kat? Of is het een hond? Kond is net zo grappig als zijn gekke naam.
Maar is Kond wel echt of bestaat hij alleen op papier? En waarom heet hij Kond? Heeft hij echt van die dikke billen?
Ga met Pim en Maan mee op ontdekkingstocht naar Kond, de kathond. Samen beleven ze de gekste avonturen.

Fantasierijke voorleesverhalen vol humor voor kinderen van 4 tot 7 jaar over het leukste en ondeugendste huisdier van het land.

Top Bob de reddende hond

Top Bob de reddende hond

Harmen van Straaten

Bob heeft het superdruk.
Zijn baasjes denken dat hij de hele dag lui in zijn mand ligt als zij naar hun eigen baas vertrekken.
Maar ze moesten eens weten!
Bob verjaagt de postbode…
Hij redt jonge vogels uit de bek van Dominee Kater…
En hij gaat op onderzoek als Doortje Dwergpoedel en Skipper Angstteckel om hulp blaffen.
Er is een boef in de buurt!
Bob gaat erachteraan.
Maar Dominee Kater en Nero Buldog gooien bijna roet in het eten.
Lukt het Bob om de boef te pakken?

Een grappig avontuur voor jonge lezers over een dappere maar niet altijd handige superhond.

Zoekboeken met honden!

Zoek Momo

Zoek Momo

Andrew Knapp

Speel verstoppertje met deze superschattige bordercollie! Momo reist door Amerika met zijn baasje, fotograaf Andrew Knapp. De vrolijke viervoeter wordt op de meest verrassende plekken op de foto gezet. Daarbij laat Andrew de hond telkens ‘plaatsnemen’ om zelf langzaam achteruit te lopen en scherp te stellen. Het resultaat? Schitterende beelden, komische situaties en urenlang kijkplezier.

Zoek!

Zoek!

Saskia Halfmouw

Twee honden graven in het park. Hun botten zijn weg! Samen gaan ze op zoek. Steeds meer honden volgen hen. Speur je met ze mee?
Zoveel honden, zoveel baasjes. Lach om hoe ze op elkaar lijken of juist om hoe verschillend ze zijn. Bij elk koppel kun je een klein verhaaltje bedenken. Volg de honden door de winkelstraat, van hondentrimsalon tot slager, door het atelier van de hondenfotograaf, langs de bios waar alleen maar hondenfilms draaien, dwars door de hondenshow, langs de galerie vol hondenkunst, door het hondenhotel, over de brug, naar een speelveldje…

WAF! Een heerlijk kijk- en zoekboek vol hondengrapjes. (En ja vooruit… ook een paar katten!)

Fijne leesboeken met honden in de hoofdrol

Alles wat ik nog met Gizmo wil doen

Alles wat ik nog met Gizmo wil doen

Ben Davis
Ik begraaf mijn neus in Gizmo’s kriebelige vacht en sla mijn armen om hem heen. Op een dag, binnenkort, kan ik hem niet meer knuffelen of uitlaten. Ik moet Gizmo een laatste, onvergetelijke tijd bezorgen.

Lukas stelt een bucketlist op voor zijn hond, om er samen nog een mooie tijd van te maken. Zo wil hij nog een keer kamperen, naar het strand en samen een groot, laatste avontuur beleven. Maar misschien is de bucketlist er ook wel een beetje voor Lukas zelf, om uit te vinden hoe hij verder moet zonder Gizmo.
Een hondenleven

Een hondenleven

David Cirici

In Een hondenleven volg je Mos, de hond van Janinka en Mirek. Als de oorlog uitbreekt, wordt het huis waar hij woont platgebombardeerd. Daarna kan Mos zijn baasjes niet meer vinden en zoekt hij zijn toevlucht tot een oude treinwagon waar al een paar andere honden wonen. Nooit geeft Mos de hoop op dat hij zijn baasjes weer terug zal vinden.

Een ontroerend en verrassend boek over de oorlogsjaren, volledig vanuit het perspectief van hond Mos geschreven.

Het geheim van het dierenasiel

Het geheim van het dierenasiel

Simone Arts

Moos gamet het liefst de hele dag. Maar hij moet mee als zijn zusje Loe gaat helpen bij het dierenasiel. Vic helpt daar ook. Als Moos en Loe de dieren voeren, moeten ze van Vic steeds extra brokken in de bakken doen. Dan zien ze dat Vic sommige honden en katten met een spray bespuit. Is dat wel een anti-vlooienmiddel? Moos en Loe vertrouwen het niet…