De Ogen en het Onmogelijke

Hardcover:
23,99
Altijd de laagste prijs
  • Van veelbekroond auteur Dave Eggers
  • Eggers schrijft met luchtige pen over grote onderwerpen
  • De poëtische tekst wordt vergezeld door full colour illustraties

Samenvatting

Hartverwarmend avontuur van bestsellerauteur Dave Eggers. Origineel en verrassend verhaal, verteld vanuit het perspectief van een hond.

Samenvatting

Johannes, een bijzondere hond, woont in een groot park aan zee. Hij is de Ogen – hij ziet alles wat er in het park gebeurt en vertelt dat aan de Oudsten, de drie Bizons. Zijn vrienden – een zeemeeuw, een wasbeer, een eekhoorn en een pelikaan – helpen hem; zij zijn de Hulp-Ogen. Samen houden ze de mensen en de dieren in het park in de gaten, ze waarschuwen elkaar bij gevaar en ze zorgen ervoor dat iedereen in vrede samen kan leven.

Maar er zijn veranderingen op komst. Er komen steeds meer mensen in het park, ook gevaarlijke. En er komen geiten – een hele boot vol. Zij vertellen Johannes iets waardoor alles anders wordt...


Hartverwarmend avontuur over een hond die per ongeluk een held wordt. Van veelbekroond bestsellerauteur Dave Eggers, met prachtige illustraties.

Lees meer

Specificaties

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 10 - 18 jaar
ISBN: 9789025884956
NUR: 283
Type: Hardcover
Auteur(s): Dave Eggers
Illustrator: Shawn Harris
Vertaler: Maren Stoffels
Prijs: 23,99
Aantal pagina's: 336
Uitgever: Leopold
Verschijningsdatum: 31-05-2023
De Ogen en het Onmogelijke

Gerelateerde artikelen

Ons Kinderpanel leest: ‘Mystery Guest’

Ons Kinderpanel las 'Mystery Guest' van Maren Stoffels. Drie personen bekennen een moord, maar slechts één is de dader. Wie is de Mystery Guest?

Kinderpanel
Lees meer

Reviews

Fenna, Kind (14 jaar) - 05-07-2023
Het ging over een betekenis vol verhaal en daarom heb ik dit boek gekozen. Een simpel verhaaltje over dieren leek het me, en daarom wilde ik het lezen. Uiteindelijk ging het veel dieper dan ik had gedacht. Het leest lekker weg, maar toch zit er een hele mooie boodschap in, en daarbij geven de plaatjes het boek nog een extra dimensie. Je krijgt een goed beeld erbij door de afbeeldingen. Johannes, de hond, komt erachter wie die is, en dat vind ik toch wel de betekenisvolste ontdekking die hij heeft gedaan. Daarmee vind ik hem ook mijn lievelingspersoon, omdat hij ook zo puur is en alles voornamelijk vanuit een simpele blik bekijkt, maar toch alles ziet. Dit laat je alles weten wat er in het boek gebeurt, en toch is er ruimte om zelf er nog verder over na te denken. Ik zou dit boek aan jonge tieners aanraden, omdat het toch een dieperliggend gevoel met zich meebrengt.

Kenzey, Boekliefhebber (16 jaar) - 03-07-2023
Wat een mooi verhaal!👌 Door de manier waarop het verteld wordt, beleef je het avontuur als het ware zelf. De illustraties in het boek vind ik erg mooi. Ze passen goed bij het verhaal en brengen de sfeer goed over. Een aanrader voor iedereen die eens een heel ander type boek wil lezen!

Julia, Kind (10 jaar) - 26-06-2023
Toen ik het boek kreeg had dacht ik "Wauw, wat een prachtig boek", ik ben meteen begonnen met lezen. Het boek is geschreven alsof Johannes, de hond, zelf zijn verhaal vertelt. Dat is speciaal en maakt het boek anders dan alle andere boeken die ik heb gelezen. Meestal gaat een verhaal over mensen maar nu lees je het verhaal van een hond. Het verhaal is heel mooi geschreven, het is spannend en soms ook grappig. Het boek heeft prachtige platen, net als de voorkant van het boek. Het boek leest heel makkelijk en je leest lekker vlot door het verhaal.