alle-wensen-van-de-wereld2
Janneke Ipenburg

Janneke Ipenburg

Janneke (30 december 1979) studeerde theatervormgeving aan de hogeschool voor de kunsten in Utrecht, waarna ze zo’n 10 jaar decor- en kostuumontwerp heeft gedaan voor verschillende producties. Ze is opgegroeid in Utrecht en Amsterdam, maar woont sinds een aantal jaar met haar vriend, katten en kippen (en twee leenvarkens) in een oude stolpboerderij in een dorpje in West-Friesland. Daar hebben ze een heerlijke tuin met fruitbomen, bessenstruiken en een kleine kas voor tomaten en komkommers.
Aan de overkant van de sloot staan koeien en schapen (die maken een herrie ’s nachts!).

Door de jaren heen werd Janneke steeds meer aangetrokken door prentenboekillustraties, de diversiteit aan stijlen en het verhalende wat je er in kwijt kan. Wat dat betreft ligt theatervormgeving en illustratie dicht bij elkaar. Nu richt zij zich alleen nog maar op illustratie en blijft ze zich verwonderen over de waanzinnige kunstwerken die sommige prentenboeken kunnen zijn.

Na de opleiding heeft Janneke verschillende cursussen en workshops gedaan, zoals illustratiecursussen bij Gertie Jaquet en Carll Cneut en schrijfcursussen bij o.a. Mirjam Oldenhave.
Oja, en ze heeft ook nog de opleiding logopedie gedaan, maar dat was toch eigenlijk niets voor haar (dat was even een andere afslag).

Dit jaar was zij een van de finalisten van het Bologna Exhibition (58ste editie) met een eigen prentenboekverhaal.
Lees meer