Marcel Groenewegen
Marcel Boshuizen

Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen (4-8-1978) is muzikant en schrijver. Hij is bassist van The Kik en schrijft onder andere boeken en columns. In zijn vrije tijd leest hij graag fantasy en science-fiction boeken en speelt hij Warhammer en Heroquest.
Marcel Groenewegen studeerde journalistiek in Tilburg. Na zijn studie werkte hij vanaf 2003 als eindredacteur en copywriter. In 2011 ging hij aan de slag als freelance tekstschrijver.
Daarnaast begon ook een carrière als professioneel bassist bij de band The Kik. In 2012 mochten ze optreden als huisband van televisieprogramma De Wereld Draait Door. Hier werd de kiem gelegd voor een landelijke doorbraak. Er volgden meerdere singles, albums, club- en theatertours. The Kik leverde soundtracks voor de films Toen was geluk heel gewoon (2014) en De wilde stad (2018). Tot op heden bestormt The Kik de podia in zowel Nederland als België en Spanje.
Marcel Groenewegen schreef ook de biografie Armand. En nou ik (verschenen bij Nijgh & Van Ditmar). Hij werkte ruim anderhalf jaar aan het levensverhaal over Nederlands bekendste protestzanger. Hij voerde hiervoor gesprekken met Armand en interviewde familie, vrienden, muzikanten, producers, ex-vrouwen en ex-vriendinnen.

Voor Witte Leeuw schrijft hij het spannende Schaduwkraai, een gameboek waarin zijn liefde voor games en schrijven samenkomen, en hij de lezer bijna iedere alinea een keuze voorschotelt, waardoor het net een echte game lijkt. Hij laat de lezer steeds kiezen: aanvallen of vluchten, zakkenrollen of iets verkopen, een verlaten huis negeren of juist naar binnen gaan, en hij geeft de mogelijkheid om belangrijke dingen te verzamelen om de vijand te verslaan. Door het verhaal heen zie je als lezer of je een slimme keus hebt gemaakt en of je het redt. Perfect voor kinderen die soms liever gamen dan lezen. Net als hijzelf.
Lees meer