Babyboek Kikker - Max Velthuijs

Voor (aanstaande) ouders

Een kind krijgen is spannend. Niet alleen voor jou als ouder, maar ook voor kinderen er een broertje of zusje bij krijgen. Wil je weten hoe je baby in wording eruitziet? Dan is een klassieker als Het grote wonder een aanrader, waarin je de ontwikkeling van je baby in de buik kunt volgen. Als je kind er eenmaal is, kun je de kunst van het Scandinavisch opvoeden ontdekken in de boeken van de Noorse opvoedgoeroe Hedvig Montgomery. En er zijn boeken die je helpen om je kind seksueel voor te lichten, vanaf de peuterfase tot en met de puberteit!

Bekijk verder op deze pagina onze tips voor leuke kraamcadeaus (die je ook jezelf cadeau kunt geven natuurlijk) en mooie voorleesbundels. Want met voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen.

Op deze pagina

Bijzondere boeken voor aanstaande ouders

Het grote wonder

Het grote wonder

Lennart Nilsson

Het grote wonder is al meer dan vijftig jaar hét standaardwerk voor aanstaande ouders en voor iedereen die belangstelling heeft voor het ontstaan van een nieuw mensje. Dit boek wordt vaak cadeau gegeven door (aanstaande) grootouders die het boek zelf ook tijdens hun eigen zwangerschap lazen. Door de jaren heen zijn tekst en foto’s geactualiseerd. Een waardevol cadeau voor meerdere generaties.

Stap voor stap worden de negen maanden van de zwangerschap beschreven, geïllustreerd met unieke kleurenfoto’s van de baby in de baarmoeder. Zo kunnen aanstaande ouders precies bijhouden hoe hun baby groeit.

De buitelende baby in mama’s buik

De buitelende baby in mama’s buik

Thomas Svensson

Nieuw broertje of zusje op komst? Dit boek is echt een aanrader voor ouders die al een peuter of kleuter hebben rondlopen. In het boek is een jongetje gefascineerd door de baby in de buik van zijn moeder. Wat zou die baby allemaal uitspoken daarbinnen…?

Met de grappige illustraties en flapjes waar kinderen zelf onder kunnen kijken, kunnen ouders de (aanstaande) grote broer of zus goed voorbereiden op de gezinsuitbreiding.

Baby & Dreumes

Baby & Dreumes

Hedvig Montgomery

Opeens word je papa of mama! Wat staat jullie als ouders te wachten? Dit informatieve en fraai vormgegeven handboek biedt handvatten om in die eerste periode ontspannen met je baby om te gaan. Waar heeft je kindje behoefte aan? Hoe sus je het in slaap? Hoe verloopt de taalontwikkeling? Dit is het eerste deel in een zevendelige serie over de Noorse manier van opvoeden – van baby tot puber.

Nee!

Nee!

Sanderijn van der Doef & Marian Latour

Hartgrondig Nee! roepen kunnen kleuters goed, liefst midden in de supermarkt. Nee zeggen is makkelijk als het om andijvie eten gaat. Maar tegen de buurjongen die met jóúw bal wil spelen is een fluisterend Nee al heel moedig. Tegen die tante met knuffeldrang is Nee zeggen vaak ongewenst. En wat als een bekende heel aardig vraagt of hij je billen mag zien?

Als ouder wil je kinderen leren op de juiste momenten Nee en Ja te zeggen, zonder ze bang te maken voor kinderlokkers. Wanneer zeg je Nee, wanneer zeg je Ja en vooral: hoe zeg je het?

Fijne (kraam)cadeauboekjes

Kleuren

Kleuren

Jane Ormes

Dit speelse kartonboek met doorkijkgaatjes krijgt een mooi plekje in de hipste babykamers. En wanneer de baby gepromoveerd is tot dreumes, leert die kleuren herkennen aan de hand van de vrolijke tekeningen van dieren en planten.

Dubbele pret dus, met dit boek van de Engelse stoffenontwerpster Jane Ormes.

Op zoek in de zee

Op zoek in de zee

Laura Baker & Nadia Taylor

Dit boek is een traktatie voor je kindje. Met welke dieren speelt Schildpad verstoppertje in de zee? Het bestaat uit laagjes om lekker aan te voelen, en glinsterfolie om je ogen bij uit te kijken. De pagina’s met dieren om te ontdekken worden steeds groter.

Welkom in de stad, lief kleintje

Welkom in de stad, lief kleintje

NOOX City Kids

Het ideale kraamcadeautje voor een nieuwe inwoner van de stad! Dit zachte boekje met knisperende bladzijden maakte het nog nooit zo leuk om in de stad geboren te worden. Om lekker mee te knuffelen, in te bijten en natuurlijk ook om te genieten van het lieve verhaal.

BORA Kleine Muis

BORA Kleine Muis

Deborah van de Leijgraaf

Kleine Muis is dol op haar vlieger. Maar dan belandt hij in de boom. Wat nu? Een vrolijk kartonboek, stevig, uitvouwbaar en duurzaam. Uitgeklapt is dit boek een leuke groeimeter van 1.60 m. Door de aantrekkelijke kleuren en vormen is Bora een ultieme favoriet bij de kleintjes. En… 100% Dutch design!

Wie zwemt er in de zee?

Wie zwemt er in de zee?

Wee Gallery

Dit is niet zomaar een badboekje, dit badboekje verandert van kleur zodra het in aanraking komt met water! Drogen de bladzijdes op, dan verdwijnen de kleuren weer. Dankzij de goede kwaliteit van dit boekje blijven de kleuren heel lang, heel erg mooi.

Alsof je kan toveren!

Inspiratie artikelen