Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Boeken > Dromen van vrijheid

Dromen van vrijheid

Lieke van Duin, Truus Huizenga

Historische roman waarin een meisje snel volwassen moet worden wanneer de Japanners Nederlands-Indië binnenvallen. Een indringend verhaal over een oorlog die niet vergeten mag worden, voor lezers vanaf tien jaar.
|

Horen, zien en zwijgen: daar was ik altijd goed in. Maar nu voel ik dat ik mijn verhaal toch moet vertellen, voordat ik het niet meer kan.

West-Java, 1942. Als Marja wakker wordt, weet ze meteen dat er iets mis is. Samen met haar oudere broer Peter sluipt ze naar de woonkamer. Door de vitrages ziet ze Japanse soldaten met een zwaar kanon door hun straat lopen. De Japanners nemen hun huis in beslag en eten de voedselvoorraden op.
Marja’s vader wordt krijgsgevangen gemaakt en de rest van het gezin moet naar een kamp. Honger, dorst en ziekte eisen hun tol. Als Peter naar een ander kamp moet, moet Marja opeens de oudste zijn. Kan ze dat wel? Met veel fantasie en vindingrijkheid probeert ze de moed erin te houden.

Lieke van Duin en Truus Huizenga baseerden dit verhaal op de jeugdherinneringen van Truus, die van haar negende tot bijna haar twaalfde jaar in drie jappenkampen leefde.

Auteur/illustrator: Lieke van Duin, Truus Huizenga
Isbn: 978-90-258-6795-9
Uitgeverij: Leopold
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 192
Verschijningsdatum 5-8-2015
Leeftijdsindicatie: 10 - 12
NUR: 283 212
Tags: 9 – 12 jaar, Azië, Familie & Gezin, Fictie, Geschiedenis, Oorlog, Oorlogen & legers, Spelen & leren, Tweede Wereldoorlog
Dit boek kreeg 0 sterren uit 0 reviews. Wat vond jij van dit boek?
Laat een review achter.

Reviews

Dit boek kreeg 0 sterren uit 0 reviews
Laat een review achter