Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Boeken > Ogen van tijgers

Ogen van tijgers

Tonke Dragt

|

Op dat ogenblik voelde Jock een breuk in de gedachten van de man die zich technicus Manski noemde:
… de polsband, verdomme! Jij hebt je robot welbewust onklaar gemaakt, Martijn! Je hebt dus die polsband gevonden. En hem gehouden… Is dit een valstrik?

Jock Martijn is ontslagen als planeetonderzoeker op Venus. Nu is hij kunstschilder op Aarde, maar voelt zich een gevangene. De Aarde is één grote stad, getemd door techniek. De wouden zijn verdwenen, de tijgers uitgestorven.
Toch heeft de rebelse jongen Bart Doran een ongeluk veroorzaakt op Route Z. Was het werkelijk een verwilderde kat waarvoor hij remde, en geen robot? Jock ziet overal ogen – ook de onzichtbare van machthebbers die hem bespieden.
Dan komt zijn vroegere collega Edu Jansen terug van Venus, met belangrijk nieuws over die geheimzinnige zusterplaneet…

Ogen van tijgers speelt zich af op Aarde, kort na Torenhoog en mijlen breed, het verhaal over Edu op Venus. Dat boek werd bekroond met de Nienke van Hichtumprijs.

Tonke Dragt ontving in 1976 de Staatsprijs voor Jeugdliteratuur voor haar gehele oeuvre, en de Griffel der Griffels 1955-2004 voor De brief voor de koning.

Auteur/illustrator: Tonke Dragt
Isbn: 978-90-258-6116-2
Uitgeverij: Leopold
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 464
Verschijningsdatum 13-11-2012
Leeftijdsindicatie: 12 - 18
Tags: 12+ jaar, 15+, 15+ jaar, Avontuur, Fantasie & magie, Fantasy, Fictie, Paranormaal & occult, Robots, Science Fiction, Techniek & wetenschap, Tonke Dragt, Young Adult
Dit boek kreeg 0 sterren uit 0 reviews. Wat vond jij van dit boek?
Laat een review achter.
Tonke  Dragt

Tonke Dragt

Tonke Dragt werd op 12 november 1930 geboren in Batavia (thans Jakarta, de hoofdstad van Indonesië), waar ze een gelukkige jeugd beleefde. Deze mooie tijd...

Lees meer

Reviews

Dit boek kreeg 0 sterren uit 0 reviews
Laat een review achter