Als de sterren zingen

Als de sterren zingen

Tonke Dragt | 432 pagina’s

Een prins die zijn dromen geheim wil houden. Een prins voor wie geen raadsel te moeilijk is. Het geheim van de sterren die zingen… Tonke Dragt neemt haar lezers mee in haar archief van bekende én niet eerder gepubliceerde verhalen. Voor het eerst brengt ze die op een persoonlijke manier bij elkaar, met een indeling die een inkijkje biedt in het wezen van haar schrijverschap: van sprookjes en sagen tot raadselverhalen, van spannende avonturen en sciencefiction tot betoverende nachtverhalen.

Alle beelden zijn van Tonke Dragt zelf: collages, illustraties en schilderijen uit een periode van ruim zestig jaar. Bij veel verhalen beschrijft ze bovendien de ontstaansgeschiedenis ervan. Zo vertelt dit boek niet alleen de verhalen, maar heeft het ook een beeld van de verhalen áchter de verhalen.


Boek €32,50
Koop online
Koop bij de boekhandel
Zet op verlanglijstje

'Dragt koos voor een thematische ordening en voorzag veel van haar teksten van toelichting: het verhaal achter het verhaal. [...] Van haar uiteenlopende inspiratiebronnen, haar authentieke onderwerpkeuze en haar associatieve manier van schrijven [...]. Uit die teksten spreekt steeds haar eigenzinnigheid. Dragt is nooit trendgevoelig geweest, koestert een levenslange liefde voor sprookjes en sciencefiction, ook als die uit de mode waren.' (4 sterren)

Het Parool

'Maar bovenal spreekt uit de manier waarop ze haar mooiste verhalen bijeenbrengt, haar enorme liefde voor het vertellen. De verhalen zijn haar vrienden en familie geworden.' (5 sterren)

Sir Edmund, de Volkskrant

‘Prachtige aanvulling aan Dragts rijke oeuvre’

Annemarie Terhell in Trouw

‘Dragt blijft met haar woorden betoveren. Ze is een meester in suggestie en in het oproepen van de juiste sfeer’.

Mirjam Noorduijn in NRC

‘Het geeft een bijzonder kijkje in de denkwereld en fantasie van een van de meest fantastische auteurs van kinderboeken die we ooit gehad hebben’.

Hanneke van den Berg in Leidsch Dagblad

‘De anekdotische stukken lichten een tipje van de sluier van het leven van een auteur die zich altijd succesvol heeft verzet tegen een biografie, maar geven vooral een mooi beeld van Dragts poëtica’.

Joukje Akveld in Parool

‘Haar mooiste’

Pjotr van Lenteren in de Volkskrant

'Het boek is vooral een glorieus overzicht van vijftig jaar werk van een van Nederlands belangrijkste en meest eigenzinnige kinderboekenauteurs. De nieuwe verhalen, de minder bekende verhalen en de rijkheid en gevarieerdheid en vooral de uitleg en de betoverende collages rechtvaardigen deze uitgave.' (8.0)

jaapleest.nl

Recensies

Dit boek kreeg 0 sterren uit 0 reviews
Wat vond je van dit boek?

Wat leuk dat je een recensie hebt achtergelaten over een boek, je hebt hiermee andere mensen geholpen om een goede keuze te maken!

Je inzending is niet direct zichtbaar op de website, dit kan 1 of 2 werkdagen duren.

Hartelijk dank voor jouw reactie,

Team Kinderboeken.nl

(Maximaal 1200 tekens)

Je recensie wordt op onze website geplaatst en misschien wel geselecteerd voor op het omslag van het boek of in andere marketing uitingen. Lees meer in onze Privacy Statement.Als de sterren zingen Als de sterren zingen Als de sterren zingen
Auteur/illustrator Tonke Dragt
Uitgeverij: Leopold
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 432
Publicatiedatum: 09-12-2017
Leeftijdsindicatie: 8 - 100
NUR: 283
Tags: 7 – 9 jaar, 9 – 12 jaar, 12+ jaar, Fictie, Kunst, Sprookjes & legenden, Mythen & fabels, Fantasie & magie, Verhalenbundel, Avontuur, Cultuur & wetenschap, Spanning, Tonke Dragt, Uitvindingen
Boek €32,50
ISBN: 978-90-258-7374-5