De Gorgels en het geheim van de gletsjer - Jochem Myjer - Rick de Haas

Zomerse kinderboeken over de vakantie

Nu de zomer aanbreekt, kunnen we nog maar aan één ding denken: vakantie! Om alvast goed in de stemming te komen, zetten we een aantal boeken over vakanties op een rij. Zo wordt het wachten tot de vertrekdatum nóg leuker!

 

Muis gaat kamperenMuis gaat kamperen (1+)

Muis gaat met al haar vrienden een dagje kamperen. Het valt nog niet mee om de tent op te zetten! Zou het lukken voordat het donker wordt? En passen ze er dan wel allemaal in? Met dit boek kunnen ook de allerkleinsten zich voorbereiden op de zomer.

Muis gaat kamperen (€ 13,95)

 

 

Dadoe viert vakantieDadoe viert vakantie (2+)

Hoera, het is zomer! Dadoe en Didi spetteren in het zwembad, picknicken in het park, kijken hun ogen uit in de dierentuin en nog veel meer. Doe mee met je kind en maak de puzzels in dit vrolijke puzzel- en verhalenboek vol zomerpret.

Dadoe viert vakantie (€ 7,99)

 

 

Ties en Trijntje op vakantie (3+)

In dit boek gaan Ties en Trijntje kamperen. Ze vissen in het meertje en bakken broodjes aan een stok boven het kampvuur. En als het ’s nachts regent, klinkt het alsof er allemaal kleine muisjes over de tent trippelen. Van mama krijgen ze allebei een schriftje om een vakantiedagboek te maken. Ze tekenen erin wat ze allemaal meemaken, en Trijntje heeft er zelfs een echte bloedveeg in, van haar teen! Het is een geweldige vakantie, vol avontuur!

Ties en Trijntje op vakantie (€ 15,99)

 

Met roos op reis

Met Roos op reis (4+)

In dit boek gaat Roos op reis omdat ze iets heel bijzonders wil ontdekken, iets wat nog nooit iemand heeft gevonden. Dan kan ze dat op maandag in de klas laten zien. Maar waar vindt ze zoiets? Ze begint te tekenen. Lijnen worden wegen: er ontstaat een route! Zo begint een wonderlijke zoektocht voor Roos, waarbij haar eigen kaarten haar de weg wijzen naar de mooiste plekken. Maar lukt het haar om iets te ontdekken?

Met Roos op reis (€ 14,99)

 

 

De Gorgels en het geheim van de gletsjer (6+)

In dit superspannende boek van Jochem Myjer gaan Melle en zijn zusje Limoni met hun ouders op vakantie naar de Zwitserse Alpen. Midden in de nacht wordt Melles zusje Limoni in paniek wakker. Waar is haar rugzak? En nog belangrijker, waar is haar eigen Gorgel, Belia? Melle, Bobba en Limoni maken kennis met Murmeltieren, roofvogels, Berggorgels en Kotsbalgers. Ze worden geholpen door Katja, die alles weet over de gevaren van de bergen…

De Gorgels en het geheim van de gletsjer (17,99)

 

het geheim van de blote vakantie

Het geheim van de blote vakantie (8+)

Lars heeft zin in zijn vakantie naar Frankrijk. Maar zijn moeder heeft een huisje uitgezocht op een heel raar park. Iedereen loopt daar in zijn blootje. Zo stom! Daar doet Lars dus niet aan mee. En zijn broer Morris ook niet. Dan ontmoeten ze op het strand twee leuke meisjes…

Het geheim van de blote vakantie (€ 13,50)

 

 

 

Boreas en de zeven zeeën (10+)

Boreas en zijn ouders gaan drie jaar rond de wereld zeilen. Alles is al geregeld en Boreas zal online les krijgen. In eerste instantie wil Boreas helemaal niet mee en verveelt hij zich dood aan boord. Maar al snel beleeft hij het ene na het andere avontuur. Helemáál als zijn beste vriendin Merel een zomervakantie lang met hen meevaart. De Boreas-serie bestaat uit vier boeken: genoeg voor een zomer vol leesplezier!

Boreas en de zeven zeeën (€ 15,50)

 

Kamphuis_Drie is te veel.indd

Drie is te veel (10+)

De hele vakantie op Ameland doorbrengen? Daar heeft Olivier echt geen zin in. Maar als hij bij een souvenirwinkel een man ziet die zich vreemd gedraagt, belooft de vakantie toch spannend te kunnen worden. Hij ontmoet Klaas en Maddie, twee dikke vriendinnen die ook op zoek zijn naar avontuur. Eigenlijk heeft Maddie niet zo’n zin om Klaas met Olivier te moeten delen, maar haar nieuwsgierigheid naar de mysterieuze man is groter. Met zijn drieën gaan ze op onderzoek uit. Al snel blijkt dat dit niet zonder gevaar is…

Drie is te veel (€ 13,99)

 

 

Olé! (12+)

In dit verhaal gaan de zusjes Mette en Sara in de zomer een taalcursus volgen in Barcelona. Tenminste, dat is het plan. Maar dan krijgt Sara vlak voor vertrek een ongeluk, waardoor ze niet meer mee kan. Hoewel de verlegen Mette het eigenlijk doodeng vindt, besluit ze om toch te gaan. In haar eentje! In het begin voelt ze zich best alleen. Ze moet zich nu zelf redden en zelf vrienden maken, en ze spreekt natuurlijk nog bijna geen Spaans. Gelukkig krijgt ze in de loop van de vakantie steeds meer lef. Helemaal als ze de Zweedse jongen Ole ontmoet!

Olé! (€ 14,99)

 

Pssst… niet zo’n lezer? Of worden jullie altijd misselijk van lezen op de achterbank? Instant Einstein kras en ontdek! (7,99) is een supersnelle quiz met krasantwoorden! Wist je bijvoorbeeld dat de heetste temperatuur ooit gemeten 70,7 graden was?!

Gerelateerde artikelen

Kinderboekenweek

Lees alles over de Kinderboekenweek 2023 en algemene informatie over de Kinderboekenweek. Ook tippen we boeken bij het thema van dit jaar.

Achtergrond
Lees meer

Kinderjury 2023

Lees mee voor de Kinderjury 2023 en stem op het favoriete boek van 2022 tijdens de Stemweek. Op 24 mei worden de winnaars bekend gemaakt!

Achtergrond
Lees meer