Ons Kinderpanel leest 'Sherlock Honds'

Ons kinderpanel leest: Sherlock Honds en het masker van de farao!

De boeken in de Sherlock Honds-serie van Tim Collins zijn grappige detectives boordevol interactieve puzzels! In Het masker van de farao gaat Sherlock Honds samen met zijn trouwe partner Jane Katson zijn op vakantie in Egypte. Wanneer ze de tombes van de eeuwenoude kattenkoningen bezoeken, ontdekken ze dat er een kostbaar masker is gestolen. En zij zijn de verdachten! Maar als iemand de diefstal op kan lossen, is het Sherlock Honds!

In Sherlock Honds en het masker van de farao vind je niet alleen een spannend verhaal, maar ook bijna dertig puzzels die je op kunt lossen. Lees hieronder snel wat ons kinderpanel ervan vond!

Juliette (9 jaar)

Sherlock Honds en het masker van de farao gaat over Sherlock Honds en zijn hulpje, Katson, die op vakantie gaan naar Egypte om een piramide te bezoeken van Toetankatmon. Katson heeft een vriend die daar woont dus gaan ze daar naartoe. Sherlock Honds vertelde over de reis naar de piramide, maar hij zei dat hij er niet naartoe zou gaan omdat er een vloek is over het masker die in de piramide ligt. Als je naar het masker kijkt, krijg je eeuwige pech. Sherlock Honds en Katson besluiten om toch naar de piramide en naar het masker te gaan. Maar je raad het al, dat gaat natuurlijk mis.

Ik vind het een leuk boek omdat er verrassende dingen gebeuren. Ook is het een spannend verhaal. Ik vind het leuk dat er puzzels in het boek zitten, dat maakt het boek anders dan andere boeken. Aan het eind van het verhaal wordt er iets gezegd dat in een vervolg terug zou kunnen komen. Dat vind ik erg leuk. Dit boek is echt heel leuk!

Amélie (7 jaar)

Ik vond Sherlock Honds en het masker van de farao echt een fantastisch leuk boek. Dat vond ik ook al van het eerste deel dus ik had heel veel zin om dit boek te gaan lezen. Het boek heeft een mooie gekleurde kaft. Het oranje en paars geeft echt de sfeer van Egypte en dat past goed bij het boek. De tekeningen in het boek zijn ook heel leuk, maar helaas niet in kleur. Het duurde wel een paar bladzijdes voordat ik in het verhaal kwam, want ik raakte een paar keer even de draad kwijt. Maar toen ik opnieuw begon en me iets beter concentreerde, had ik daar geen problemen meer mee en heb ik het boek in één ruk uitgelezen. Je moet namelijk wel goed opletten bij dit boek, want anders mis je belangrijke stukjes.

Het leukste aan het boek is dat het heel mysterieus is en dat de hoofdpersoon een hond is. Ik ben supermegadol op honden én op mysteries dus dit boek is een fantastische combinatie. Mijn favoriete personage is dan ook Sherlock Honds, maar dat is geen verrassing denk ik. Hij is echt superslim! De puzzels vond ik ook superleuk (en een beetje moeilijk), maar ik heb ze niet allemaal meteen gedaan omdat ik dan liever verder las. Gelukkig is dat niet erg en kan je ze ook prima oplossen als het boek uit is.

Ik hoop dat er nog veel meer delen van Sherlock Honds komen!

Lieuwe (9 jaar)

Ik vond Sherlock Honds en het masker van de farao een heel leuk boek! Het is een spannend boek; een echte detective! De hoofdpersoon Sherlock honds moet samen met zijn maatje Jane Katson oplossen wie het masker van Toetanchamon heeft gestolen. Ik was als lezer ook gedurende het hele verhaal aan het denken wie de dief nou zou kunnen zijn. Ik verdacht meerdere personen in het verhaal ervan. En uiteindelijk kom je als lezer, samen met Sherlock honds, erachter wie de echte dief is.

Het leuke is dat er ook puzzels in het boek zitten (doolhoven, patronen volgen, rekenopdrachtjes, zoekplaatjes, hiërogliefen oplossen, etc.). Over sommige puzzels moest ik best lang nadenken, maar het is me gelukt om ze allemaal op te lossen. Mijn favoriete personage was Sherlock honds, want dat is een slimme detective en hij is niet bang. Met hem zou ik in het echte leven ook wel kunnen samenwerken. Ik zou dit boek aanraden aan iedereen die ervan houdt om moeilijke raadsels en puzzels op te lossen!

Fayliene (8 jaar)

Ik vond het heel leuk dat je tijdens Sherlock Honds en het masker van de farao allemaal opdrachten kon doen. Er zitten veel puzzels in, waardoor je echt helpt om het masker terug te vinden. Ook vond ik het heel leuk dat het over Egypte ging, want daar ga ik naartoe op vakantie.

Het boek gaat over Sherlock Honds en Dr. Jane Katson, twee detectives die samen op vakantie gaan naar Egypte. Op vakantie gebeurt er iets geks. Als ze in de piramide zijn om naar het graf te kijken, vinden ze een geheime gang en daar worden ze opgesloten. Als ze de uitgang hebben gevonden, worden ze beschuldigd van het stelen van een masker. Komen ze achter de dief? Of worden ze opgesloten?

Mijn favoriete dier is Jane Katson, want zij kan heel goed heel veel kleine dingen ontdekken en daardoor komen ze steeds een stukje verder in het verhaal. Ik zou het boek aanraden om te lezen. Het is spannend maar ook leuk, en het is een andere manier van lezen doordat je steeds leuke dingen tussendoor mag doen.

"Het leukste aan het boek is dat het heel mysterieus is en dat de hoofdpersoon een hond is. Ik ben supermegadol op honden én op mysteries dus dit boek is een fantastische combinatie." Amélie, 7 jaar

Wander (13 jaar)

Sherlock Honds en het masker van de farao is echt een detectiveverhaal en daar houd ik van. Ook vond ik het leuk dat dit boek opdrachten voor mij had waardoor ik me ook een detective ging voelen. Ik had niet altijd de oplossing, maar dat was niet erg want achterin het boek mag je dan kijken wat het antwoord is.

Ik vond de hoofdpersonages Sherlock Honds, die detective is, en zijn assistent Katson heel erg leuk. Aan de namen kun je aflezen wat voor dieren het zijn, namelijk een hond en een kat. Alle andere personages zijn ook dieren. Ik vond het ook een grappig boek. En er staan leuke illustraties in.

Roan (8 jaar)

Sherlock Honds en het masker van de farao sprak mij aan omdat de voorkant er grappig maar ook spannend uitzag. Het leukst aan dit boek vind ik dat het niet alleen tekst en illustraties zijn, maar ook raadsels. Deze raadsels hoef je niet op te lossen, maar zo kun je je wel goed inleven in de wereld van Sherlock Honds. Soms zijn de raadsels best moeilijk!

Sherlock Honds is slim, maar ook onhandig. Dit zorgt voor grappige situaties. Zijn hulpje, dr. Jane Katson, is een kat die altijd klaar staat voor Sherlock Honds. Een boek vol raadsels, humor en avontuur in het oude Egypte.

Jolien (7 jaar)

Sherlock Honds en het masker van de farao is een leuk boek. Het was soms spannend, maar meestal heel leuk. Er zitten veel mooie plaatjes in. Er was een gouden beker en het masker van de farao was gestolen. Dat was niet zo leuk. Gelukkig kwam het wel goed.

De puzzels zijn soms wel heel moeilijk, twee kon ik niet alleen oplossen. Maar samen met mijn ouders lukte het gelukkig wel! En dat de antwoorden achterin zitten is heel handig, maar dan moet je niet spieken! Er zaten wel moeilijke woorden in, zoals sarcofaag en prairiecourant bijvoorbeeld. Ik vond het heel leuk om te lezen!

Pip (7 jaar)

Sherlock Honds en Jane Katson zijn detectives en gaan op vakantie naar Egypte. Ze gaan op vakantie met een grote boot een cruisechip. Op het cruiseschip verdwijnen allemaal spullen. En als ze de piramide bezoeken is ineens de masker van de Farao verdwenen en worden Sherlock Honds en Jane Katson opgesloten in de piramide!

Bij de mysteries van de verdwenen spullen moet je allemaal spelletjes doen (bijv. Blz 38). De spelletjes in het boek vond ik erg leuk, daardoor kon ik ook helpen de mysteries op te lossen en begreep ik het verhaal ook beter.

Eén van de leukste boeken die ik heb gelezen. En ook een beetje spannend terwijl ik normaal helemaal niet zo van spannend hou. Dit boek is mysterieus en super leuk door de spelletjes. Dit vind ik leuk!

Tijs (9 jaar)

Ik vond alles in Sherlock Honds en het masker van de farao leuk! De puzzels zijn heel leuk, omdat dit normaal niet in een boek zit. Een fijne onderbreking van het verhaal. Mijn favoriete personage was Dokter Katson, omdat zij Moriratty kon vasthouden. Sherlock Honds en het masker van de Farao is een heel leuk boek met heel veel puzzeltjes en een heel avontuurlijk verhaal met een stukje geschiedenis.

"Eén van de leukste boeken die ik heb gelezen. En ook een beetje spannend terwijl ik normaal helemaal niet zo van spannend hou. Dit boek is mysterieus en super leuk door de spelletjes." Pip, 7 jaar

Jep (7 jaar)

Het leukste aan Sherlock Honds en het masker van de farao vond ik de puzzels, en mijn favoriete personages waren de panda’s. Als je niet alleen maar wilt lezen maar ook wilt puzzelen, dan kan je dit boek lezen. Het is een heel leuk boek over een Kat en Hond die detectives zijn.

Jutta (9 jaar)

Ik vond Sherlock Honds en het masker van de farao echt een superleuk boek. Het was spannend en avontuurlijk. Het is ook leuk dat er allemaal puzzels in staan. Sommige puzzels vond ik makkelijk maar andere waren juist weer wat moeilijker. Het boek heeft heel leuke illustraties. De personages vind ik erg leuk bedacht. Teddy en Florence waren mijn favoriete personages. Die zeggen steeds zulke grappige dingen. De afbeeldingen passen goed bij het verhaal. Het einde vond ik wel heel erg spannend. Daarom wil ik ook graag een volgend deel uit deze serie lezen.

Brent (8 jaar)

Ik las het boek Sherlock Honds en het masker van de farao. Ik kende de serie nog niet. Ik vond het leuk dat er in dit boek ook puzzels staan. Die hebben we wel gekopieerd zodat we ze vaker kunnen maken. De puzzels waarbij ik moest rekenen of dingen moest ontcijferen, vond ik het leukst.

Ik moest even wennen dat het verhaal over een hond en een kat gaat. Ik vond het een grappig en soms spannend verhaal. De woordgrapjes zijn leuk zoals het graf van Toetankatmon. Het lettertype is fijn en er staan lekker veel plaatjes in en door de puzzels tussendoor is het afwisselend. Zeker een leuk boek om te lezen!

Julian (8 jaar)

Sherlock Honds en het masker van de farao had ik uitgekozen omdat het me een heel leuk en grappig boek leek. Dit vermoeden bleek te kloppen. Het is leuk geschreven dus ik wilde blijven lezen. Het is een heel leuk verhaal over Sherlock Honds die samen met Jane Katson op vakantie gaat en uiteindelijk een diefstal op moet lossen.

Wat ik erg leuk vond, waren de verwijzingen van namen in het boek naar echte personages, zoals Sherlock en Jane, maar ook bijvoorbeeld Toetankatmon. Er zitten ook heel veel puzzels in die betrekking hebben op het verhaal. Dat maakt het lezen van dit boek nog leuker! Ik hoop dan dat er nog een volgend deel uitkomt, die ga ik zeker lezen.

Immy (9 jaar)

Ik vond Sherlock Honds en het masker van de farao een leuk boek, maar wel makkelijk om te lezen. Misschien is het verhaal leuker voor iemand van zes of zeven, als ze al goed kunnen lezen. Een minpunt is daarom dat ik het misschien een beetje kinderachtig vond. Maar wat ik wel leuk vond, was dat er in het boek ook rekensommen en spelletjes stonden. Als je het boek gaat lezen, moet je er wel een blaadje en pen bij doen, want dat is bij sommige spelletjes wel handig!

Lena (8 jaar)

Sherlock Honds en het masker van de farao gaat over Sherlock Honds en zijn trouwe partner Jane Katson. Ze zijn op vakantie in Egypte en beleven veel avonturen. Ik vond het een heel leuk en bijzonder boek omdat het een leesboek is maar er ook veel spelletjes en puzzeltjes in zaten die over het boek gaan. Ik lees heel veel maar ik heb nooit eerder een boek gelezen waar ook puzzels in staan. Ik vond de voorkant er ook heel mooi uit zien dus ik begon gelijk met lezen. Ik zou het zeker aanraden, omdat het gewoon een heel leuk boek is.

Xavier (8 jaar)

Wanneer Sherlock Honds en Jane Katson op vakantie gaan naar Egypte, gebeuren er allerlei gekke dingen. Het verhaal komt een beetje langzaam op gang met de kennismaking met de verschillende personages, maar als Sherlock en Katson vervolgens stiekem de pyramide van Toetankatmon ingaan en een geheime gang ontdekken en opgesloten raken, wordt het toch best spannend.

De dertig puzzels die in het boek staan zijn een leuke aanvulling op het verhaal. Xavier vond dit eigenlijk nog leuker dan het raadsel van het masker. De illustraties en puzzels zijn mooi getekend, maar helaas wel alleen in zwart wit. Het boek is goed zelf te lezen door een 8-jarige, maar wij vonden het eigenlijk ook wel heel leuk om om en om te lezen en samen de puzzels op te lossen.

Als je goed hebt opgelet, snap je de hint aan het einde van het boek. Hier werd er meteen triomfantelijk een naam geroepen, terwijl mama zich nog een paar keer achter de oren moest krabben…

Sherlock Honds en het masker van de farao

Sherlock Honds en het masker van de farao - Tim Collins & John Bigwood Deel 2 Deel 2
Hardcover:
15,99

Sherlock Honds en het masker van de farao

Tim Collins & John Bigwood

Sherlock Honds en zijn trouwe partner Jane Katson zijn op vakantie in Egypte. Wanneer ze de tombes van de eeuwenoude kattenkoningen bezoeken, ontdekken ze dat er een kostbaar masker is gestolen. En zij zijn de verdachten! Maar als iemand de diefstal kan oplossen, is dat Sherlock Honds. Ook al moet hij een laffe leeuw, een verwend nijlpaard, een bizon met praatjes en twee geheimzinnige panda’s ondervragen...

In dit boek vind je niet alleen een spannend verhaal, maar ook bijna dertig puzzels die je op kunt lossen. 

Sherlock Honds en zijn trouwe partner Jane Katson zijn op vakantie in Egypte. Wanneer ze de tombes van de eeuwenoude kattenkoningen bezoeken, ontdekken ze dat er een kostbaar masker is gestolen. En zij zijn de verdachten! Maar als iemand de diefstal kan oplossen, is dat Sherlock Honds. Ook al moet hij een laffe leeuw, een verwend nijlpaard, een bizon met praatjes en twee geheimzinnige panda’s ondervragen...

In dit boek vind je niet alleen een spannend verhaal, maar ook bijna dertig puzzels die je op kunt lossen. 

Lees meer

Lees ook deze kinderpanel-recensies!

Ons Kinderpanel leest ‘Tien minuten verhaaltjes’

De boeken uit de serie "Tien minuten verhaaltjes…" bevatten grappige en korte verhalen voor kinderen om zelf te lezen. Ideaal voor het slapengaan of gewoon voor even tussendoor!

Kinderpanel
Lees meer