Dolfje Weerwolfje tegen pesten

Ben jij ook een superheld?

In SuperDolfje en de Groene Gigant, het allernieuwste avontuur van Dolfje Weerwolfje, verandert Dolfje in SuperDolfje! Hij trekt ten strijde tegen een schurk.
In het dagelijks leven krijgen kinderen ook wel eens te maken met onaardig gedrag, bijvoorbeeld als er gepest wordt.
Om op een positieve én constructieve manier met het thema pesten aan de slag te gaan, roepen Paul van Loon en Dolfje Weerwolfje kinderen op om hun tips tegen pesten te delen.
Wat helpt nou écht? Hoe verander jij in dit soort situaties in een superheld?
Schrijf het op, knutsel het, maak er een lied of een filmpje van, of verzin een andere manier om jouw boodschap over te brengen.

Alle basisscholen konden op maandag 26 september om 11.00 uur via het digibord meekijken met de presentatie van SuperDolfje en de Groene Gigant én de lancering van de wedstrijd, met Paul van Loon, Dolfje Weerwolfje en Splinter Chabot.
Kon je er niet bij zijn? Hier kijk je de lancering terug!
Verder op deze pagina vind je alle informatie en een gratis Dolfje Weerwolfje lespakket om op een laagdrempelige manier met het onderwerp pesten aan de slag te gaan.

 

Paul van Loon en Splinter Chabot

Paul van Loon (c) Annemieke van der Togt

Paul van Loon“Een beetje anders zijn is juist bijzonder. Dolfje Weerwolfje weet hoe dat voelt. Daarom vinden hij en zijn vrienden pesten fout en laf. En ik vind dat ook. Wrow, stop hou op!”

– Paul van Loon

Als je als schoolklas mee wilt doen, klik dan op de knop hieronder.

 

Gerelateerde series

Gerelateerde artikelen

Gi-ga-groen in de klas

Dat lezen en de natuur verkennen goed zijn voor kinderen weten we allemaal. Valt dat te combineren? Ja zeker! IVN natuureducatie en Kinderboeken.nl delen tips voor de kinderboekenweek.

Achtergrond
Lees meer

Interview met Ben Guterson

De boeken van Ben Guterson zitten vol mysteries. Wij vroegen Ben naar zijn interesse in codes kraken, zijn nieuwe boek 'De magie van de verboden' toren en meer.

Interview
Lees meer

Interview met Yuval Noah Harari

Yuval Noah Harari werd wereldwijd bekend met zijn boek Sapiens. Nu vertelt hij dit belangrijke verhaal aan kinderen. Wij stelden hem vier vragen.

Interview
Lees meer