Dolfje Weerwolfje tegen pesten

Ben jij ook een superheld?

Dolfje is anders en Dolfje is een superheld! Hij trekt in verschillende verhalen ten strijde tegen schurken of lost problemen op voor anderen. In het dagelijks leven zijn kinderen soms ook anders en anders is goed! Want anders zouden we allemaal veel te veel op elkaar lijken. Helaas krijgen kinderen soms toch te maken met pestgedrag. Om op een positieve én constructieve manier met thema pesten aan de slag te gaan, riepen Paul van Loon en Dolfje Weerwolfje kinderen op om hun tips tegen pesten te delen. En dat werd volop gedaan!

Hieronder vind je de beste tips.

Dolfje Weerwolfje Tegen Pesten

Alle basisscholen konden op maandag 26 september 2022, tijdens de Week Tegen Pesten, via het digibord meekijken met de presentatie van SuperDolfje en de Groene Gigant én de lancering van de wedstrijd, met Paul van Loon, Dolfje Weerwolfje en Splinter Chabot.

Kon je er niet bij zijn? Hier kijk je de lancering terug!

Dolfje Weerwolfje tegen pesten

Foto’s door Annemieke van der Togt

Paul van Loon“Een beetje anders zijn is juist bijzonder. Dolfje Weerwolfje weet hoe dat voelt. Daarom vinden hij en zijn vrienden pesten fout en laf. En ik vind dat ook. Wrow, stop hou op!”

– Paul van Loon

En de winnaar is…

De schoolklas met de beste tips tegen pesten is groep 6a van Nutsbasisschool Dirk van Veen in Breda! De leerlingen maakten een geweldig stop motion filmpje waar ze slimme tips in hadden verwerkt. Paul van Loon bracht de klas een verrassingsbezoek en bezorgde hen alle boeken en spelletjes van Dolfje Weerwolfje en het SuperDolfje Heldenspeldje.

Winnaar van de Dolfje Weerwolfje Tegen Pesten wedstrijd

Nog meer artikelen van Dolfje Weerwolfje

Dolfje Weerwolfje Week 2023

Ieder jaar vieren we de Dolfje Weerwolfje Week en ieder jaar heeft deze week een speciaal thema. In 2023 vierden het met een wel heel goedkope editie van het eerste deel van Dolfje Weerwolfje samen met de campagne Geef een boek cadeau. Ontdek op deze pagina alles over deze week en lees de nieuwste informatie zodra deze bekend is.

Achtergrond
Lees meer

Vragen aan Paul van Loon

Heb jij een vraag voor Paul van Loon? Duizenden kinderen gingen je voor. Je vindt hier de antwoorden op de meest gestelde vragen!

Interview
Lees meer

Fanmail over De Griezelbus en Dolfje Weerwolfje

Paul van Loon maakte heel wat kinderen tot enthousiaste lezers, maar ook tot enthousiaste briefschrijvers. Lees de leukste fanmail aan Paul van Loon van fans uit de jaren 80 tot nu!

Achtergrond
Lees meer

Kinderpanel leest “Monsterhaai”

Ons Kinderpanel leest "Monsterhaai" van Paul van Loon. De 25e Dolfje Weerwolfje is een razendspannend avontuur op een tropisch eiland.

Kinderpanel
Lees meer