Ons Kinderpanel leest: 'Megadomme actie'

Ons Kinderpanel leest: Megadomme actie!

Megadomme actie van bestsellerauteur Rüdiger Bertram is een megagrappige strip waarin alles mis gaat. Kalle en Alex zijn niet bepaald de beste vrienden, totdat Kalle Alex’ hulp hard nodig heeft. Kalle heeft per ongeluk de schooltrofee kapot gemaakt en nu hebben ze maar één dag de tijd om hem te vervangen met een nieuwe. Samen bedenken ze allerlei gekke manieren om geld te verdienen, zodat ze een nieuwe beker kunnen kopen. Maar dat is lastiger dan je denkt!

Lees hieronder snel wat ons Kinderpanel van Megadomme actie vond!

Lieuwe (9 jaar)

Ik vond het een grappig boek om te lezen. Wat me het meeste is bijgebleven, is het moment dat Kalle de ‘heilige’ beker die het schoolelftal met voetbal had gewonnen van het dak liet vallen in de hete teer. Hoe krijgt hij het voor elkaar?! En het grappigste moment was dat Kalle en Alex op een hond gingen passen om zo geld te verdienen voor een nieuwe beker. De hond heette Puppie dus ze dachten dat het een lief klein hondje was. Toen bleek het een hele grote hond te zijn die graag teckels eet. Ha, ha! Het boek had veel leuke illustraties. Daardoor kon ik de mega domme acties van Kalle en Alex nog beter voor me zien!

Pip (7 jaar)

Ik vind Megadomme actie een tof verhaal omdat het allemaal domme acties zijn. Wat eigenlijk niet echt dom is maar een beetje grappig.

Kalle heeft een domme actie gedaan. Hij had de kampioensbeker van school meegenomen naar huis en toen van het dak laten vallen! Die beker is heel erg heilig, elk jaar kussen de kinderen de beker. De actie waar ik meest om moest lachen, was toen ze een andere kampioensbeker hadden gekregen maar daar allemaal geld in bleek te zitten. Ze dachten meteen aan een reuze ijsje met super veel bolletjes.

De plaatjes waren suuuuuper leuk en passen goed bij het verhaal. Het is een leuk stripboek voor even tussendoor. Dit is echt een boek voor als je van domme acties houdt.

Fayliene (8 jaar)

Ik vind Megadomme actie een heel erg leuk en grappig boek, omdat ik heel erg van stripverhalen houd. Dit verhaal kende ik nog niet en ik vond het heel grappig dat ze het probleem gingen oplossen. De gebeurtenis die me het meest is bijgebleven, is aan het begin, dat Alex bleef wachten omdat hij bang was voor Kasper.

Ik moest het hardst lachen toen Kalle en Alex bedachten dat ze een kiosk gingen overvallen. Je snoep of je leven! Maar eigenlijk moet dat geld zijn. Ook de plaatjes vond ik heel leuk. Ik vond het mooi getekend en leuk dat er zoveel tekeningen in stonden.

Ik heb het in één keer uitgelezen, dezelfde nacht nog, omdat ik wilde weten hoe het afliep. Tijs (9)

Jutta (9 jaar)

Ik vond Megadomme actie een grappig verhaal omdat er allemaal grappige gebeurtenissen in het verhaal zitten. Ik vind het bijvoorbeeld heel grappig dat ze denken dat er een tijger in de bosjes zit. Het begin waarin staat welke rol een gewonnen beker speelt op school vind ik heel leuk. Ze moeten knielen van de beker en hem ieder jaar kussen.

De illustraties zijn ook erg grappig en ik vind ze goed getekend met schaduw. Al zou dat in kleur er nog beter uitzien. Ik hou ook altijd meer van kleurenillustraties.

Tobias (8 jaar)

Megadomme actie was een leuk verhaal. Het was erg grappig en ik heb het in één avond uitgelezen. De gebeurtenis die me het meest is bijgebleven, was het moment dat de schooltrofee was gevallen. Ik moest ook erg hard lachen toen de hond iemand likte. Het boek stond vol leuke illustraties.

Eva (8 jaar)

Ik vond Megadomme actie leuk, want de plaatjes waren mooi en de tekst was leuk. Een van de stukken die ik nog weet, was het verhaal dat ze samen een oma gingen helpen met het tillen van zware tassen en een baby. Dat ze van het geld iets wilden kopen, het liefst een mega groot ijsje!!

Ik moest het hardst lachen toen de grote jongen de beker had gepakt en door het schommelen helemaal naar beneden viel en hij stuk was. Dat was niet zo slim om hem op de rand van het dak te zetten. Het was ook heel erg leuk getekend. Zoveel plaatjes is wel heel leuk, want de meeste boeken hebben niet zoveel plaatjes. Het leek eigenlijk meer op een stripboek.

Fay (10 jaar)

Ik vond de leukste domme actie toen ze gingen rappen en dat liep toen helemaal uit de hand. Ze dachten dat ze het heel goed konden, maar dat was dus niet zo. De gebeurtenis die bij mij is blijven hangen is toen ze de beker van die oude vrouw hadden en daarin heel veel geld zat. Dit was één van hun hoogtepunten.

Ik vind het verhaal leuk maar ik had het boek al heel snel uit, er staan heel veel plaatjes in en daarom leest het erg snel en makkelijk. Ik vind de plaatjes leuk en goed omdat je hun emoties in de plaatjes kan zien. Ook vind ik de plaatjes duidelijk getekend en soms erg grappig.

Ik moest het hardst lachen toen Kalle en Alex bedachten dat ze een kiosk gingen overvallen. Je snoep of je leven! Maar eigenlijk moet dat geld zijn. Fayliene (8)

Tijs (9 jaar)

Megadomme actie is een heel grappig boek en heel avontuurlijk. Het is eigenlijk een groot stripboek. Ik heb het in één keer uitgelezen, dezelfde nacht nog, omdat ik wilde weten hoe het afliep. De plaatjes zijn heel grappig en maken het boek leuk. Daardoor wilde ik verder blijven lezen.

De belangrijkste gebeurtenis die me bijbleef, was dat de beker kwijt was omdat Kasper deze uit de etalage had gepakt. Er zitten verder heel veel megadomme grappige acties in het boek, maar dat ze zelf een beker probeerde na te maken was wel het grappigste. Poging 3 werd uit frustratie een propje, omdat de bekers geen van allen op de echte beker leken.

Ik zou het boek aanraden in mijn klas omdat het een leuk boek is dat lekker wegleest. Ik denk dat kinderen die graag Dog Man of Donald Duck lezen, dit boek ook erg leuk zullen vinden.

Amélie (7 jaar)

Ik heb Megadomme actie gelezen en ik vond het een heel leuk boek, omdat het heel makkelijk leest en zo ontzettend grappig is. Wat me het meest bij is gebleven, is dat ze een trofee hebben gestolen. Dat was een superleuk stukje. Ik heb het hardst gelachen toen ze geld wilden verdienen met het beroven van een snoepwinkel. Ze roepen dan: ‘Snoep of je leven!’ en dat vond ik hilarisch.

Er staan superveel plaatjes in het boek, daar hou ik van. Ze zijn ook nog eens heel grappig getekend. Ik heb het boek in één ruk uitgelezen. Zo leuk vond ik het!

Julian (8 jaar)

Ik vond Megadomme actie een heel leuk en grappig verhaal. Het las erg gemakkelijk, dus ik hem hem ook meerdere keren al gelezen. De gebeurtenis die me het meest is bijgebleven, is dat iedereen zei dat Alex heel gemeen was, maar eigenlijk was hij heel erg lief en aardig.

Ik moest het hardst lachen toen Alex aan het schommelen was en dat hij toen de voetbalbeker omstootte en dat die kapot was. Er zaten ook mooie plaatjes in, ze waren heel erg grappig en passen goed bij het verhaal.

Immy (8 jaar)

Ik vond Megadomme actie een heel makkelijk boek. Het waren veel pagina’s, maar het was meer een soort stripverhaal. Ik had hem binnen een half uur uit. Wat mij het meest is bijgebleven, is de hond die ze uit moesten laten om geld te verdienen. Dat was wel grappig want die was heel groot.

Ik vind de tekeningen niet zo heel leuk want ze hebben geen achtergrond. Eigenlijk vind ik echte boeken leuker.

Olivier (6 jaar)

Ik vond het verhaal over Kasper en Alex heel leuk. Megadomme actie was een leuk boek om te lezen, want het is een soort strip- en leesverhaal. Kasper is de sterke, stoere jongen van het verhaal en Alex is de slimme jongen. Het verhaal gaat er eigenlijk over dat Kasper graag vrienden wil worden met Alex. Alleen Kasper doet dat niet zo handig. Kasper doet in het begin eigenlijk helemaal niet lief tegen Alex. Kasper wil graag de schoolbeker hebben, die het schoolelftal ooit gewonnen heeft. Van Kasper moet Alex deze stelen, maar dan gaat de beker helemaal stuk.

Om dit probleem op te lossen, proberen ze een heleboel dingen, die allemaal megadomme acties zijn. Elk probleem wordt met een ander probleem opgelost (zoals hele gevaarlijke honden uitlaten). Maar door al die dingen worden Kasper en Alex eigenlijk hele goede vrienden.

Megadomme actie - Rüdiger Bertram

Megadomme actie - Rüdiger Bertram & Horst Hellmeier Deel 1 Deel 1
Hardcover:
13,99

Megadomme actie

Rüdiger Bertram & Horst Hellmeier

Kalle is sterk en stoer. Alex is slim en stil. De twee jongens zijn niet bepaald de beste vrienden,  totdat Kalle Alex' hulp hard nodig heeft. Kalle heeft per ongeluk de schooltrofee kapot gemaakt en nu hebben ze maar één dag de tijd om hem te vervangen met een nieuwe. Samen bedenken ze allerlei gekke manieren om geld te verdienen, zodat ze een nieuwe beker kunnen kopen. Maar dat is lastiger dan je denkt! Keer op keer verzinnen de twee jongens een megadomme actie… tot het toeval hen te hulp schiet.

Kalle is sterk en stoer. Alex is slim en stil. De twee jongens zijn niet bepaald de beste vrienden,  totdat Kalle Alex' hulp hard nodig heeft. Kalle heeft per ongeluk de schooltrofee kapot gemaakt en nu hebben ze maar één dag de tijd om hem te vervangen met een nieuwe. Samen bedenken ze allerlei gekke manieren om geld te verdienen, zodat ze een nieuwe beker kunnen kopen. Maar dat is lastiger dan je denkt! Keer op keer verzinnen de twee jongens een megadomme actie… tot het toeval hen te hulp schiet.

Lees meer

Lees ook deze kinderpanel-recensies!

Ons Kinderpanel leest ‘Sherlock Honds’

Ons kinderpanel las 'Sherlock Honds en het masker van de farao', het tweede deel van een supergrappige detective boordevol interactieve puzzels!

Kinderpanel
Lees meer

Ons Kinderpanel leest ‘Tien minuten verhaaltjes’

De boeken uit de serie "Tien minuten verhaaltjes…" bevatten grappige en korte verhalen voor kinderen om zelf te lezen. Ideaal voor het slapengaan of gewoon voor even tussendoor!

Kinderpanel
Lees meer