Kinderpanel Ramon de Bizon

Oliver (9 jaar)

Olivier leest Ramon de Bizon

Het boek ziet er leuk uit.

Ik vond het heeeeeel leuk! Giel en Ramon waren bevriend, Giel zag een Dinoboek hij las het boek van de dino’s overal en hij vergat zijn vriend Ramon de Bizon.

Mooie tekeningen. Ik vond het leuk dat op pagina 17 dat boek precies hetzelfde was als op pagina 10 en 11. Het was makkelijk om te lezen.

Ramon de Bizon vond ik het leukste personage. Hij klom uit het boek.

Ik zou het boek aanraden aan mijn overbuurvrouw die van kinderboeken houdt en aan mijn beste vriend Jim.

Een grappig en gek lied.

Jutta (8 jaar)

  • Jutta leest Ramon de BizonWaarom heb je dit boek uitgekozen?

Dat weet ik niet zo goed. Ik vond hem er gewoon wel leuk uitzien met een grappig plaatje op de voorkant.

  • Wat leek je leuk aan dit boek? Klopte de verwachting ook?

Ik hou van de bibliotheek dus ik vond het leuk dat het daarover ging. Het ging veel over de bizon en wat minder over de bibliotheek.  Maar ik vond het toch leuk om te lezen.

  • Welk personage in het boek vond je het leukst, en waarom?

De mevrouw van de bibliotheek. Omdat zij de vriend is van de bizon. Zij komt ook veel voor in het boek. Ze is ook aardig in het verhaal.

  • Aan wie zou je dit boek aanraden?

Aan wat jongere lezers die nog niet zo heel goed kunnen lezen. Zelf ben ik 8 en kan al heel goed lezen. Dit boek vond ik eigenlijk een beetje te makkelijk.

  • Wat vond je van het lied van Ramon?

Een beetje raar. Gekke tekst.

Ik vond het een beetje een zielig boek omdat Giel zijn lievelingsboek was kwijtgeraakt. Dat wil je als je van boeken houdt niet meemaken. En ook leuk om te lezen. Het verhaal sprak me aan. Met een mooie einde.

Xavier (7 jaar)

Het leek me wel een leuke naam, Ramon de Bizon. De kaft van het boek ziet er ook leuk uit, maar ik had geen flauw idee wat ik van het boek kon verwachten. Dat het over een bizon gaat, vind ik grappig. En het leek me wel wat voor mij, want ik houd van dieren. De bizon vind ik dan ook het leukste karakter in het boek. Het is ook een dier dat je niet zo snel in leesboeken tegenkomt. Het is leuk dat de bizon uit het boek komt en een echt dier wordt met een eigen leven. Ik vind het ook leuk dat hij dat liedje een paar keer zong, telkens als hij op avontuur gaat of moed moet verzamelen.

Xavier leest Ramon de Bizon

Ik zou het boek aanraden aan kinderen van mijn leeftijd (7) en ouder en eigenlijk is het ook heel geschikt om uit voor te lezen. Je hoeft dus niet perse zelf te kunnen lezen om het leuk te vinden. De tekeningen in het boek passen ook goed bij het verhaal en laten het boek nog meer leven. Er staan wel wat lastige woorden in het boek die ik soms een beetje fout had, dat vond ik niet zo leuk, maar je leert er wel een beetje van.

Het einde van het boek gaf me een goed gevoel en ik moest ook lachen om wat Ramon over Giel zei.

Wat ik ook super leuk vind, is dat ik mijn naam voor in het boek kan zetten. Dit was het eerste dat ik deed nadat ik het boek had bekeken.
Grappig weetje: Xavier weet nog steeds niet of Oscar, Paul en Giel het boek voor hem hebben gelezen of dat het nep is. Zo zei hij vandaag tijdens het schrijven van de recensie: ‘Heeft Oscar hem ook gelezen?’

Tenslotte nog een fijn detail: het lintje in het boek is ook erg handig. Hierdoor was het een peulenschil om het boek in etappes te lezen. Elke avond een paar hoofdstukken en dan de volgende keer makkelijk terugvinden waar je gebleven was.

Immy (8 jaar)

Immy (8 jaar) leest Ramon de Bizon

Ik heb het boek Ramon de Bizon uitgekozen. Ik koos dit boek omdat ik de voorkant er heel leuk uit vond zien. Het leek mij leuk dat de bizon uit een boek kwam. Ik vond het een heel leuk grappig boek om te lezen. Ramon de Bizon vind ik het leukste personage,

want hij kroop uit het boek en was heel grappig. Ik denk dat het boek het leukst is voor kinderen van 5 of 6 jaar, want het boek is best makkelijk en ik had het heel snel uit. Ik denk dat het ook een goed boek is om voor te lezen en dan kan het ook aan nog jongere kinderen denk ik.

Ramon is heel grappig. Hij zingt een gek lied over augurken, want die vindt hij heel lekker. Hij zingt dat lied heel vaak, de bizon is een grapjas. Chanson is Frans voor liedje, dat is wel handig om te weten. Verder zaten er veel leuke tekeningen in en dat vond ik grappig.

Teun (8 jaar)

Teun leest Ramon de Bizon

Waarom heb je dit boek uitgekozen? Dit boek zag er het leukste uit met de Bizon erop.

Wat leek je leuk aan dit boek? De bizon, want ik houd van dieren.

Klopte de verwachting ook? Jazeker!

Welk personage in het boek vond je het leukst, en waarom? Giel en Ramon de Bizon. Dat zijn de hoofdpersonen en daarom vind ik ze leuk.

Aan wie zou je dit boek aanraden? Aan zoveel mensen als maar kan.

Wat vond je van het lied van Ramon? Leuk, omdat er op de goede plaatsen punten staan.

Brent (8 jaar)

Mijn allereerste boek dat ik mag lezen en recenseren voor het kinderpanel. Supertof! Ik kan niet wachten tot het volgende boek.Brent leest Ramon de Bizon

Ik koos dit boek omdat het er aan de voorkant erg leuk uitzag. Ik ben meteen begonnen met lezen toen het binnen was gekomen. Ik had dan ook zo uit. Het boek was leuker dan ik had verwacht. Ik bleef maar lezen omdat ik wilde weten hoe het verder ging. Het gaat over Giel die zijn lievelingsboek Ramon de bizon kwijtraakt. Mama levert het namelijk per ongeluk in bij de bibliotheek.  Ramon voelt zich erg eenzaam maar gelukkig is daar de bibliothecaris waar hij vriendschap mee sluit. Zo woont Ramon vele jaren in de bibliotheek. Tot op een dag de bibliothecaris met pensioen gaat. Wat er dan gebeurt moeten jullie zelf gaan lezen. Ik vond het heel verrassend.

Het enige nadeel van het boek is dat het zo dun was en dat ik het snel had uitgelezen.

Morris (9 jaar)

Ik heb Ramon de Bizon gekozen, omdat ik het boek er leuk uit vond zien. Het leek me ook een leuk boek, omdat ik benieuwd was wat er met Ramon ging gebeuren.

Morris leest Ramon de Bizon

Het leukste personage vond ik Ramon, omdat hij erg grappig is. Hij kan zingen en houdt van augurken. Daar moest ik om lachen. Het liedje van Ramon vond ik ook grappig, omdat het wel een beetje gek is dat een bizon van augurken houdt.

Ik vond het leuk dat er veel tekeningen in het boek staan en dat ze gekleurd zijn.

Ik zou het boek aanraden aan kinderen die van grappige verhalen houden met veel tekeningen.

Bram (8 jaar)

Bram (8 jaar) leest Ramon de Bizon

Ramon de bizon:

Het verhaal van Ramon de bizon is heel origineel bedacht. Er zat veel fantasie in het verhaal. Het was een grappig verhaal, maar er zat ook een verdrietig stukje in, dat vind ik ook altijd belangrijk. Ik vond het wel jammer dat het maar een kort verhaal was. De kaft van het boek is leuk gedaan, alsof het echt een oud boek is.

Liz (10 jaar)

ILiz (10 jaar) leest Ramon de Bizonk heb dit boek uitgekozen omdat het me een spannend boek leek. Het boek leek me leuk omdat het zag er heel vrolijk en grappig uit en dat was het ook ; ) Ramon vond ik de leukste personage want hij had de hoofdrol. Ik zou het boek zeker lezen als je van spannende en avontuurlijke boeken houd.

Bregje (8 jaar)

Bregje leest Ramon de Bizon

Ik vond Ramon de Bizon een leuk boek. Het leukste personage is de bibliotheek mevrouw Nicole omdat zij Ramon in de keuken vond met een pot augurken. Het lied van Ramon is grappig en een beetje raar want het gaat ook over augurken. Het boek is een aanrader wanneer je van verrassende verhalen houdt.

Jolien (7 jaar)

Jolien leest Ramon de Bizon

Ik heb dit boek gekozen omdat hij me leuk leek. Het verhaaltje over het boek was leuk. Het ging over een bizon ging die overal naartoe ging.

Ik vond Giel leuk, omdat hij bij de tandarts het boek op de stoel legde in plaats van dat hij ging. En dat toen hij wat ouder was zijn boek terug vond. Het lied van Ramon vond ik mooi en leuk.

Ik zou het aanraden aan mijn tweelingzus, mama en vriendinnetjes.

Julius (7 jaar)

Julius leest Ramon de Bizon

Ik heb voor dit boek gekozen, omdat het mij heel grappig leek. Ik vind Ramon zelf de leukste personage, omdat hij veel avonturen meemaakt en steeds hetzelfde gekke liedje zingt. Het lied van Ramon is echt supergrappig. Het boek vind ik ook geschikt voor jongere kinderen, omdat het makkelijk en begrijpelijk geschreven is. Ik had het boek binnen een uur al uit! Het lijkt me grappig als er nog een boek van Ramon komt.

Mauk (8 jaar)

Mauk leest Ramon de BizonRamon de bizon leek mij een heel leuk boek omdat het gaat over een bizon die uit een boek valt, dat leek mij heel grappig. Toen ik het boek las kwam ik er achter dat Giel (de jongen) in het boek zijn lievelingsboek kwijt raakt. Giel houdt heel veel van zijn boek, net zoveel als ik bijvoorbeeld van mijn lievelingsknuffel Kroko houdt. Ramon de bizon valt dan uit het boek en komt terecht in de bibliotheek, daar wordt hij vrienden met de mevrouw die in de bibliotheek werkt. Toevallig houden ze allebei ontzettend van augurken. Ik denk dat mijn vrienden dit ook een leuk boek vinden, er staan veel leuke plaatjes in en het boek is niet te dik. Ik vond het boek wel een beetje zielig omdat Ramon de bizon eigenlijk gewoon het liefste bij Giel wilde blijven. Gelukkig komt alles wel goed aan het einde. Ramon de bizon heeft ook een eigen lied, in het lied stond wel een moeilijk woord maar mijn moeder wist hoe je dat uit moet spreken. Ik weet niet op welke melodie het lied is geschreven. Als je van een boek met fantasie, mooie tekeningen en grapjes houdt dan moet je dit boek zeker gaan lezen.

Tessel (9 jaar)

Ik heb het boek  Ramon de bizon gelezen. Het was een leuk boek. Het boek gaat over een bizon die al zijn hele leven bij Giel woont  maar opeens gaat hij naar de bibliotheek daar heeft  hij een avontuur  te beleven. Omdat mij leek het een leuk boek om te lezen. Mijn verwachting klopte want ik vind het leuk als boeken tot leven komen en dat gebeurde ook . Ik vond Giel en Ramon de bizon het leukst omdat Giel allemaal leuke dingen deed zoals : hij ging zoeken en hij was de beste vriend van Ramon de bizon . En Ramon de. Bizon omdat daar alles over gaat . Ik zou dit boek aanraden voor kleine kinderen omdat de letters heel groot zijn en omdat er maar heel weinig zinnen zijn en veel tekeningen . Ik vond het liedje heel leuk.

Ontdek Ramon de Bizon

Ramon de bizon - Lou Beauchesne & Kate Chappell
Hardcover:
14,99

Ramon de bizon

Lou Beauchesne & Kate Chappell

Giel neemt zijn lievelingsboek Ramon de bizon overal mee naartoe. En dat vindt Ramon – de held van dat boek – heerlijk! Dan wordt Ramon de bizon per ongeluk ingeleverd bij de bieb. Is Ramon zijn vriend Giel nu voor altijd kwijt?! Van schrik panikeert hij, en gebeurt er iets héél vreemds: hij valt zomaar zijn boek uit. Al snel raakt de kleine bizon verdwaald tussen alle boekenkasten. Gelukkig kan de bibliothecaresse hem helpen…

Giel neemt zijn lievelingsboek Ramon de bizon overal mee naartoe. En dat vindt Ramon – de held van dat boek – heerlijk! Dan wordt Ramon de bizon per ongeluk ingeleverd bij de bieb. Is Ramon zijn vriend Giel nu voor altijd kwijt?! Van schrik panikeert hij, en gebeurt er iets héél vreemds: hij valt zomaar zijn boek uit. Al snel raakt de kleine bizon verdwaald tussen alle boekenkasten. Gelukkig kan de bibliothecaresse hem helpen…

Lees meer

Bekijk meer artikelen van het Kinderpanel

Ons Kinderpanel over “Drengr”

Auteur en illustrator Aron Dijkstra schreef het boek "Drengr", een spannend vikingavontuur. Benieuwd wat Lotte, Anouk en Ole van het boek vinden? Lees dan snel verder!

Kinderpanel
Lees meer

Kinderpanel leest “Monsterhaai”

Ons Kinderpanel leest "Monsterhaai" van Paul van Loon. De 25e Dolfje Weerwolfje is een razendspannend avontuur op een tropisch eiland.

Kinderpanel
Lees meer

Het Kinderpanel ontdekt de Razende Ruimte

Ons panel las het boek Nout & ik in de Razende Ruimte van Fleur Doornberg-Puglisi. In dit boek bedenken Nout en ik ontdekken de razende ruimte: een spannende plek waar je alleen naar toe kunt als je ... Dat weten Nout en ik niet. Samen gaan ze op zoek.

Kinderpanel
Lees meer