schooltje spelen getest!

Bekijk het koffertje

Schooltje spelen (5-8 jaar) - Caroline Ellerbeck
Spel:
22,50

Schooltje spelen (5-8 jaar)

Caroline Ellerbeck

Wie speelt de juf of meester? En wat moeten de leerlingen doen? Kinderen leren met deze uitklapbare koffer spelenderwijs lezen, schrijven en rekenen op een manier die aansluit bij school. Met de twee uitwisbare stiften en een echte schoolbel is oneindig speelplezier gegarandeerd!

Wie speelt de juf of meester? En wat moeten de leerlingen doen? Kinderen leren met deze uitklapbare koffer spelenderwijs lezen, schrijven en rekenen op een manier die aansluit bij school. Met de twee uitwisbare stiften en een echte schoolbel is oneindig speelplezier gegarandeerd!

Lees meer

Wat vonden Matteo en Kim ervan?

Thuis oefenen met schrijven, lezen en rekenen

Kim: ‘Matteo is heel leergierig. Stilzitten kan hij eigenlijk niet goed, maar als iets hem interesseert en hij zelf kan oefenen heeft hij er veel plezier in. Ik was heel benieuwd wat hij van de nieuwe speelkoffer zou vinden. Schooltje spelen was direct een hit.’

Opengeklapte koffer is een lessenaar

‘Als je de koffer openklapt heb je een echte lessenaar. Zo lijkt het net of je echt op school bent. Sinds Matteo zijn naam kan schrijven vindt hij niets leuker dan zelf aan de slag gaan met letters. Dat wordt nog leuker met deze oefenkaarten en de uitwisbare stift. Hij is best perfectionistisch en soms vindt hij de letters die hij heeft geschreven ‘niet mooi’. Op deze manier kan hij ze makkelijk wegvegen en het opnieuw doen.’

‘Jij moet ook meedoen mama!’

Meester Matteo neemt plaats voor de klas. Net als op het whiteboard op school, vind je op één kant van de lessenaar het rooster van die dag. De bel gaat, school begint! ‘Ga maar in de kring zitten mama en Tommaso, dan vertel ik jullie wat we gaan doen’. Vrolijk pakt Matteo het meester- en juffenschrift erbij en controleert wie er allemaal op school zijn vandaag. Ook kat Queen is aanwezig, check!

Heel herkenbaar voor kinderen

Net als op school wordt er in Schooltje spelen een onderscheid gemaakt tussen lees- en schrijfletters. De opdrachten en de opzet van het spel zijn heel herkenbaar voor kinderen. Leerspellen moeten niet alleen leerzaam, maar vooral ook fun zijn. Kinderen moeten snel kunnen begrijpen wat de bedoeling is, anders ben je hun aandacht alweer kwijt.

Opdracht klaar? Controleren maar!

‘Hebben we alle letters gehad? Dan is het tijd om te controleren.’ Matteo pakt zijn rode uitwisbare stift erbij en kijkt kritisch naar de oefenkaarten. Iedereen heeft een sticker van het beloningsstickervel verdiend en dan… dan gaat de schoolbel weer. De meester besluit dat het tijd is om buiten te spelen.

Kim vindt de koffer een aanrader.

‘Er zijn zoveel mogelijkheden. De oefenkaarten en werkboeken bieden veel afwisseling qua soorten opdrachtjes, daardoor houden kinderen  hun aandacht er goed bij. Het is herkenbaar van school en de interactie met de schoolbel maakt het nog echter. Het leuke vind ik dat je door samen schooltje te spelen precies kunt zien waar de interesse van je kind ligt en hoever ze zijn met het leren van vaardigheden. Schrijven, lezen, rekenen… ik kijk al uit naar onze volgende spelletjesochtend!’

Ontdek meer artikelen over leren en ontwikkeling

Loco – Leerspellen

Loco, wie is er niet mee opgegroeid? Met de basisdoos met steentjes en de losse opdrachtenboekjes leren kinderen spelenderwijs. Voor elk kind (3 t/m 12 jaar) is er een passende editie.

Tiplijst
Lees meer

Wat is AVI en hoe wordt het AVI-niveau bepaald?

Veel kleuters kunnen al hun naam schrijven, of een aantal letters herkennen. Maar in groep drie begint het echte werk.. leren lezen. Een spannend en vaak ook leuk proces. Ontdek de leukste boeken voor beginnende lezers en lees alles over AVI.

Achtergrond
Lees meer

Leesplezier & leesmotivatie: dit zijn de tips

Om te blijven lezen is een divers boekenaanbod nodig, dat aansluit bij het kind. Daarom tippen we in dit artikel de leukste boeken en handigste tips om kinderen te motiveren!

Tiplijst
Lees meer

Veilig leren lezen spelletjes voor groep 3

Spelenderwijs leren lezen met de leukste spellen van Veilig leren lezen. De spelletjes sluiten aan op de meest gebruikte leesmethodes op school!

Tiplijst
Lees meer