Henk Hardeman

Henk Hardeman

Henk Hardeman (Utrecht, 1961) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Utrecht. Sinds zijn afstuderen werkt hij als redacteur en vertaler. Henk verzint al verhalen sinds hij een pen kan vasthouden. Eerst kwamen daar tekeningen uit en later zinnen. Hij heeft een tijd geaarzeld wat hij zou worden: striptekenaar of schrijver. Toen hij 12 was, hakte hij de knoop door en koos voor het schrijven. Als kind schreef Henk verhalen voor volwassenen, maar toen hij zelf groot was schreef hij liever voor kinderen. In jeugdboeken kun je veel meer fantasie kwijt. Zijn boeken zijn trouwens niet alleen voor jonge mensen, ook voor oudere. Dat komt omdat hij zelf jong én oud is.

Henks eerste jeugdboek verscheen in 1998 en sindsdien zijn er nog meer gevolgd. Een van de bekendste is De prinses van Ploenk . In 2015 won hij met een nieuw Bommelverhaal een schrijfwedstrijd van de Toonder Compagnie. Dit verhaal, Het lastpak , verscheen in november 2016 bij De Bezige Bij.

Meestal schrijft Henk voor kinderen vanaf een jaar of 9, soms voor iets ouder. Het liefst spannende verhalen die ook grappig zijn en grappige verhalen die ook spannend zijn. Daar is een groot verschil tussen. Henk houdt veel van taal en daarom staan er vaak taalgrapjes in zijn boeken. Er komen ook een hoop vreemde figuren in voor, want saaie mensen zijn er al genoeg.

Henk is getrouwd en heeft twee kinderen.
Lees meer