Yuval Noah Harari
© Naama Wartenburg

Yuval Noah Harari

Yuval Noah Harari (1976) is schrijver, historicus en filosoof. Hij behaalde zijn PhD aan de Universiteit van Oxford en doceert momenteel geschiedenis aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Daarnaast publiceert hij regelmatig in de Financial Times en The Wall Street Journal.
Zijn boeken Sapiens, Homo Deus en 21 lessen voor de 21e eeuw werden wereldwijde bestsellers. De boeken zijn vertaald in 60 talen en wereldwijd zijn er 27,5 miljoen exemplaren verkocht. Harari wordt gezien als een van ’s werelds invloedrijkste publieke intellectuelen van het moment.
In 2019 heeft Harari samen met Itzik Yahav Sapienship opgericht. Met de organisatie ontwikkelen ze verschillende activiteiten – waarbij het hoofddoel is om het publieke gesprek te richten op de belangrijkste uitdagingen die we op de wereld vandaag de dag tegenkomen.
Lees meer

Artikelen over Yuval Noah Harari

Interview met Yuval Noah Harari

Yuval Noah Harari werd wereldwijd bekend met zijn boek Sapiens. Nu vertelt hij dit belangrijke verhaal aan kinderen. Wij stelden hem vier vragen.

Interview
Lees meer

Yuval Noah Harari schrijft jeugdboek over evolutie

Yuval Noah Harari werkt aan een jeugdboek over de evolutie van de mens. Harari’s boeken voor volwassenen zijn wereldberoemd: Sapiens, Homo Deus en 21 lessen voor de 21ste eeuw.

Nieuws
Lees meer