Yuval Noah Harari

Yuval Noah Harari schrijft jeugdboek over evolutie

Bijzonder nieuws! Schrijver, historicus en filosoof Yuval Noah Harari werkt aan een jeugdboek over de evolutie van de mens. In de vroege herfst van 2022 verschijnt zijn eerste jeugdboek wereldwijd. Uitgeverij Leopold en Uitgeverij Ploegsma zijn de trotse uitgevers in Nederland. Harari’s boeken voor volwassenen zijn wereldberoemd: Sapiens, Homo Deus en 21 lessen voor de 21ste eeuw.

'Dit is het boek dat ik als kind zelf had willen lezen. Het vertelt het verhaal van de mens, van de tijd dat we als apen op de savanne leefden, tot het moment dat we ons haast als goden voortbewegen, met vliegtuigen en raketten. Ik hoop dat jonge lezers er steeds maar in door willen lezen.' Yuval Noah Harari

Gerelateerde artikelen

Interview met Judith Williams

'Hanna Panna en de magische voetbalschoenen' is een spannend voetbalboek voor meiden én jongens. Wat was de inspiratie om dit verhaal te schrijven? Wij vroegen het de schrijfster.

Achtergrond
Lees meer

Ons kinderpanel over ‘Wie achter deze deur verdwaalt’

Ons kinderpanel heeft een kijkje achter de deur mogen nemen in Wie achter deze deur verdwaalt. Een raadselachtig boek met een verborgen wereld vol met avonturen. Benieuwd naar de wereld(en) die onze kinderpanel heeft ontdekt? Lees dan snel verder!

Achtergrond
Lees meer

Interview met Pim Lammers

Ridder Roa is een avontuurlijke serie vol humor (AVI M5). Waarom herschrijft de schrijver alle traditionele regels voor sprookjes? Wij vroegen het schrijver Pim Lammers zelf.

Interview
Lees meer