Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Boeken > Eigen vuur

Eigen vuur

Karlijn Stoffels

Aangrijpende Young Adult-roman over de verwoestende bombardementen van de bevrijders op Oostburg om de Duitsers tot overgave te dwingen. Historische jeugdroman die gebaseerd is op ooggetuigenverhalen.
|

I944. Oostburg, Zeeuws-Vlaanderen. Het dorp waar Sooys woont wordt gebombardeerd. Zonder huis, zonder ouders en zonder wegwijzers moet hij met zijn zusje en broertjes op zoek naar veiligheid – dwars door oorlogsbied. Bruggen zijn opgeblazen, er liggen mijnenvelden, hele gebieden zijn onder water gelopen… En ondertussen heeft hij ook nog een geheime boodschap bij zich.
Wie kun je vertrouwen in een land vol vijanden en gevaar? En hoe kan er te midden van alle geweld en onzekerheid toch iets heel moois ontstaan? Als Sooys in Marries ogen kijkt, weet hij dat het kan.

In I944 lag Oostburg twee maanden onder vuur. De bommen die de bevrijders in de maanden ervoor lieten vallen om de Duitsers tot overgave te dwingen, kostten honderden burgers het leven en zorgden voor enorme verwoestingen.

Auteur/illustrator: Karlijn Stoffels
Isbn: 978-90-258-6972-4
Uitgeverij: Leopold
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 160
Verschijningsdatum 6-4-2016
Leeftijdsindicatie: 12 - 15
NUR: 284
Tags: 12+ jaar, 15+ jaar, Avontuur, Familie & Gezin, Fictie, Geschiedenis, Ontwikkeling kind, Oorlog, Oorlogen & legers, Tweede Wereldoorlog, Verliefd, Young Adult
Dit boek kreeg 5 sterren uit 1 reviews. Wat vond jij van dit boek?
Laat een review achter.
Karlijn  Stoffels

Karlijn Stoffels

Karlijn Stoffels (Amsterdam, 24 juni 1947) studeerde Frans en Nederlands in Leiden en werd daarna lerares Frans voor havo en vwo. Sinds 1983 is ze...

Lees meer

Reviews

Dit boek kreeg 5 sterren uit 1 reviews
Laat een review achter
leuk boek. dit is anoniem.
anoniem, Kind (16 jaar) - 12-01-2020