Dwars door de storm

Hardcover:
16,99
Altijd de laagste prijs

Samenvatting

Samenvatting

Tjakkie heeft maar één droom: naar de hbs. Maar arbeiderskinderen leren niet door. Toch studeert ze om zich op de hbs voor te bereiden, samen met Katrien, de dochter van een rijke boer. Haar ouders mogen er niets van weten.

De op Ambon geboren Jacob speelt het liefst gitaar. Rock-'n-roll, juist de muziek waar zijn vader zo'n hekel aan heeft. Samen met zijn familie komt Jacob naar het woonoord in Finsterwolde, dat met zijn kaalheid in schril contrast staat met de prachtige schelpenstranden die hij zich herinnert van Ambon. Zijn vader gelooft nog steeds dat ze op een dag terug zullen keren naar de Molukken. Maar wil Jacob eigenlijk nog wel terug?

De werelden van Tjakkie en Jacob hadden niet meer kunnen verschillen. Toch delen ze iets heel belangrijks: een droom die lijnrecht tegen die van hun ouders ingaat.

Lees meer

Specificaties

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 10 - 12 jaar
ISBN: 9789025864972
NUR: 283
Type: Hardcover
Auteur(s): Martine Letterie, Karlijn Stoffels
Prijs: 16,99
Aantal pagina's: 144
Uitgever: Leopold
Verschijningsdatum: 25-02-2014

Reviews

Mika, Kind (11 jaar) - 15-10-2021
Ik vond het een leuk en spannend boek

hannaleen, Kind (34 jaar) - 02-02-2021
Minpunten: Zelf vond ik het boek best saai omdat er weinig spannends gebeurde het verhaal waardoor het saai werd. Ook vond ik het onduidelijk in elkaar werd gezet vooral in het begin toen de personages los waren dat las best moeilijk lezen. Ook had ik het idee dat sommige stuken overbodig warren en dat werd saai. Pluspunten: Het boek zag er mooi en verzorgd uit; en ze hebben zich duidelijk verdiept in de geschiedenis van die tijd wat leek als of ze zelf toen er bij waren. Veder vond ik de namen best origineel en goed bedacht. Om eerlijk te zijn had ik meer verwacht van dit boek maar dat viel tegen.