Hoogsensitieve ouders

Wees briljant in jouw rol als opvoeder, zelfs als de wereld je overweldigt

Paperback:
22,99
Altijd de laagste prijs
E-book:
12,99
Altijd de laagste prijs
  • Praktische gids voor hoogsensitieve ouders tijdens de opvoeding
  • Toegankelijk geschreven
  • Allerlei handvaten om ermee om te leren gaan

Samenvatting

De praktische en positieve gids voor hoogsensitieve ouders om te leren omgaan met hun hoogsensitiviteit tijdens de opvoeding van hun kinderen.

Samenvatting

Het ouderschap is de meest waardevolle en gewaardeerde baan ter wereld, maar ook een van de uitdagendste. Dit wordt zeker zo ervaren door hoogsensitieve ouders. Deze gevoelige ouders zijn sterk afgestemd op hun kinderen; ze denken diep na over alles wat hen aangaat en dat roept heftige emoties op, zowel positieve als negatieve. Hoogsensitieve ouders ervaren veel meer stress tijdens het ouderschap dan ouders die niet hoogsensitief zijn. Toch kan hun gevoeligheid ook hun belangrijkste kracht zijn bij het opvoeden. Dit boek bevat: • een test om je niveau van hoogsensitiviteit te bepalen • handvatten voor hoe je de toename aan sociale stimulatie en interactie sinds je kinderen hebt kunt bolwerken • technieken om contact te hebben met andere ouders als je verlegen bent • inzichten in de vijf grootste uitdagingen van hoogsensitieve ouders in relaties en hoe je daarmee kunt omgaan

Hoogsensitieve ouders zijn op een opmerkelijke manier met hun kinderen verbonden. Ze denken dieper na over alles wat hun kinderen aangaat en ervaren daarbij sterke emoties, zowel positieve als negatieve. Om hoogsensitieve ouders te helpen erachter te komen welke impact hun hoogsensitiviteit op hen heeft en ze te leren daarmee om te gaan, heeft Elaine N. Aron deze praktische en positieve gids geschreven. Hoogsensitieve ouders bevat, naast zelftests en adviezen, inzichten in de vijf grote problemen die hoogsensitieve ouders tegenkomen in relaties. Daarnaast geeft het boek antwoord op de volgende vragen: • Hoe ga je om met de negatieve gevoelens die je kunt ervaren rondom ouderschap? • Hoe zorg je ervoor dat je niet overprikkeld raakt door je eigen kinderen? • Hoe reageer je op de toename aan sociale interacties? • Hoe maak je contact met andere ouders als je verlegen bent? Elaine N. Aron doet al tientallen jaren onderzoek naar hoogsensitiviteit en schreef naast wetenschappelijke artikelen onder meer de boeken Hoogsensitieve personen, Hoogsensitieve personen in de liefde en Het hoogsensitieve kind. Ze heeft een eigen praktijk voor psychotherapie en publiceert samen met haar echtgenoot artikelen over familierelaties.

Lees meer

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400512443
NUR: 770
Type: Paperback
Auteur(s): Elaine N. Aron
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 272
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 07-07-2020

Specificaties

ISBN: 9789044979237
NUR: 770
Type: E-book
Auteur(s): Elaine N. Aron
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 280
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 07-07-2020

Gerelateerde artikelen

Grootouders stelen de show in deze kinderboeken

4 juni is het Nationale Opa en Oma Dag, maar wij zetten grootouders iedere dag in het zonnetje! Want ze hebben vaak een bijzondere band met hun kleinkind(eren). Ontdek onze top 10 en andere toffe tips!

Tiplijst
Lees meer