Internationale Vrouwendag 2024

Wat is Internationale Vrouwendag?

Elk jaar op 8 maart wordt wereldwijd de Dag van de Vrouw, ofwel Internationale Vrouwendag gevierd. Deze dag staat in het teken van solidariteit onder vrouwen, het opkomen voor de rechten van de vrouw en het verbeteren van de levens van meisjes en vrouwen wereldwijd. Wij vieren op deze dag graag alle vrouwelijke hoofdpersonages die in kinderboeken voorkomen! Lezen draagt immers bij aan de belevingswereld van een kind en door van kleins af aan al te laten zien dat vrouwen écht wel net zoveel kunnen als mannen, dragen we beetje bij beetje bij aan meer gelijkheid in de samenleving.

Bekijk snel onze tips voor boeken waarin leuke, inspirerende, grappige, bewonderenswaardige en sterke vrouwelijk personages de hoofdrol spelen!

Artikelen over tiplijst

Top 10 kinderboeken voor de vakantie

Er is niks fijner dan in de vakantie een stapel boeken lezen toch? Bekijk onze vakantieboeken top10 en droom lekker weg bij de verhalen over vakantie, vrij zijn en avontuur!

Tiplijst
Lees meer

Zomerlezen: je vakantie begint met boeken!

Maak je klaar voor de zomer! Van 20 juni t/m 21 juli is het weer tijd voor Zomerlezen. Bekijk de Zomerlezen tiplijst en download het doeboekje!

Tiplijst
Lees meer