Internationale Vrouwendag 2024

Wat is Internationale Vrouwendag?

Elk jaar op 8 maart wordt wereldwijd de Dag van de Vrouw, ofwel Internationale Vrouwendag gevierd. Deze dag staat in het teken van solidariteit onder vrouwen, het opkomen voor de rechten van de vrouw en het verbeteren van de levens van meisjes en vrouwen wereldwijd. Wij vieren op deze dag graag alle vrouwelijke hoofdpersonages die in kinderboeken voorkomen! Lezen draagt immers bij aan de belevingswereld van een kind en door van kleins af aan al te laten zien dat vrouwen écht wel net zoveel kunnen als mannen, dragen we beetje bij beetje bij aan meer gelijkheid in de samenleving.

Bekijk snel onze tips voor boeken waarin leuke, inspirerende, grappige, bewonderenswaardige en sterke vrouwelijk personages de hoofdrol spelen!

Artikelen over tiplijst

De Nationale Voorleesdagen 2025

'Rinus' is verkozen tot het prentenboek van 2025. Bekijk hier de volledige Prentenboeken top 10 van het jaar 2025 en laat je inspireren!

Tiplijst
Lees meer

De Prijs van de Jonge Jury

De Prijs van de Jonge Jury is in het leven geroepen om te zorgen dat jongeren met plezier lezen en een mening vormen over de boeken die ze lezen. Welk boek verdient het om genomineerd te worden voor de Prijs van de Jonge Jury 2024? Breng tot 16 mei 2024 je stem uit!

Tiplijst
Lees meer

Top 10 poëzieboeken voor kinderen

Een dagelijks gedicht of een dichtbundel voor een bijzonder moment. Wij hebben het allemaal! Duik samen in de bundels en verdwaal in prachtige gedichten.

Tiplijst
Lees meer

Cadeautips voor Eid al-Fitr

Tijdens Eid al-Fitr (Suikerfeest) is het gebruikelijk om cadeautjes te geven. Inspiratie opdoen voor mooie kinderboeken? Bekijk onze tiplijst!

Tiplijst
Lees meer