Kinderboeken voor 4 & 5 mei

Kinderboeken voor 4 & 5 mei

Zaterdag 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog tijdens de dodenherdenking. Zondag 5 mei 2024 vieren we dat we al bijna 80 jaar bevrijd zijn op bevrijdingsdag.

Vrijheid is niet voor iedereen een gegeven. Daarom blijft het vandaag de dag heel belangrijk om stil te staan bij de oorlog en onszelf te blijven informeren over dit onderwerp. Er zijn talloze kinderboeken over geschreven die op een laagdrempelige en rake manier kinderen kan leren over de oorlog. Vind hieronder onze tips.

Meer boeken over de oorlog

Vergeet mij niet

Uit: Vergeet mij niet – Jenny van der Molen, illustraties van Martijn van der Linden

Meer boekentips

10x kinderboekentips voor de meivakantie!

Van 'Chillen in een hangmat' tot 'Quinn en Aaron offline': bekijk onze tips voor kinderboeken die je écht moet lezen tijdens de meivakantie!

Tiplijst
Lees meer

De Nationale Voorleesdagen 2025

'Rinus' is verkozen tot het prentenboek van 2025. Bekijk hier de volledige Prentenboeken top 10 van het jaar 2025 en laat je inspireren!

Tiplijst
Lees meer

De Prijs van de Jonge Jury

De Prijs van de Jonge Jury is in het leven geroepen om te zorgen dat jongeren met plezier lezen en een mening vormen over de boeken die ze lezen. Welk boek verdient het om genomineerd te worden voor de Prijs van de Jonge Jury 2024? Breng tot 16 mei 2024 je stem uit!

Tiplijst
Lees meer