Opa-s-en-oma-s-illustratie-uit-Opschieten-oma-Arend-van-Dam-Alex-de-Wolf

Opa’s en oma’s

Soms hebben opa’s en oma’s hun vaste oppasdagen, soms wonen ze ver weg en zien je kinderen ze vaker via Skype dan in het echt. Maar een belangrijke rol in het leven van je kinderen spelen ze sowieso…

Het is fijn als grootouders ook zelf over een kinderboekenplankje beschikken. Het is natuurlijk leuk als daar boeken van vroeger bij zijn. Maar het is ook leuk om te kunnen kiezen uit actuele titels als ze willen voorlezen tijdens een oppasdag of als er een kleinkind komt logeren. Een beetje afwisseling is voor iedereen prettig en met elk nieuw boek heb je weer andere interacties met kleinkinderen.

Op deze pagina

Cadeautips voor aanstaande opa's en oma's

Jij bent het monster!

Jij bent het monster!

Lucy Cousins

Gabriel is drie en houdt van spelen. Tikkertje met monsters, dat is wat hij het liefste doet. Monsters met lange puntige oren en grote scherpe klauwen… Heel eng? Nee hoor, Gabriel trapt lol en beleeft avonturen met hen. En let goed op: lijkt dat paarse monster niet wel erg op Gabriels oma…?

Een lief en grappig prentenboek, waarvoor Lucy Cousins werd geïnspireerd door uit haar eigen kleinzoon.

Mijn rode hoed

Mijn rode hoed

Rachel Stubbs

Wat kun je allemaal doen met een rode hoed? Over die vraag verwonderen een grootvader en zijn kleinkind zich in dit fijne, filosofische prentenboek over de kracht van verwondering en fantasie. Rachel Stubbs weet lezers te raken met haar subtiele tekst en ontroerende illustraties. Mijn rode hoed is een prentenboek dat je met een glimlach dichtslaat.

Met opa op avontuur

Met opa op avontuur

Arend van Dam & Alex de Wolf

Opa en Bram zitten lekker binnen, terwijl het buiten regent. Wat kunnen ze binnen beleven? Opa neemt Bram mee naar zolder, waar ze samen spelen. Een lief, klein prentenboek met aandoenlijke illustraties over de liefde tussen grootvader en kleinzoon.

Met achterin een diploma voor de opa of oma met de meeste fantasie!

Van oma mag alles

Van oma mag alles

Arend van Dam & Alex de Wolf

Bram en Loes gaan na schooltijd met oma mee. Waar hebben ze zin in? Spelen in het klimrek, knoeien met eten of kliederen in bad? Ach, het maakt niet uit, want van oma mag alles! Toch? Of… bijna alles.

Een vrolijk en grappig verhaal over liefdevol opvoeden en samen genieten van de kleine (grootste) dingen van het leven.

Daar ben je dan!

Daar ben je dan!

Er is een kleinkind op komst! Dat moet worden gevierd. En hoe kan dat beter dan met dit warme en gezellige voorleesboek, met verhalen voor en over de allerkleinsten.

In de bundel zijn versjes, prenten en korte verhalen van bekende schrijvers als Dick Bruna, Marianne Busser en Ron Schröder, Jet Boeke en Charlotte Dematons te vinden, over onderwerpen als naar het potje gaan, kraambezoek en knoeien. Voorleesplezier gegarandeerd.

Lezen over opa en oma

Column door Caja Cazemier

Schrijfster Caja Cazemier vertelt in deze column over haar kleindochter, die haar passie voor boeken al vroeg deelde. 'Taal geeft een kind toegang tot de wereld' aldus Caja, die ook een aantal leuke voorleesfoto's deelt.

Column
Lees meer