Dromen van succes - Barbara Barend - Marlies van Cleeff - Kees de Boer

Sport

Voor kinderen die uren op het voetbalveld, in de turnzaal of in het zwembad te vinden zijn (of gek zijn op welke sport dan ook) zijn er herkenbare boeken te vinden.

Van informatieve boeken boordevol weetjes en interviews met sporthelden tot fijne leesboeken waarin sport, winnen en verliezen een rol spelen: deze verhalen scoren ongetwijfeld bij sportliefhebbers.

Op deze pagina

Boeken over sport & sporters

Dromen van succes

Dromen van succes

Barbara Barend

Profvoetballer worden in het Nederlands elftal, wereldkampioen worden op het hockeyveld of een gouden zwemmedaille winnen op de Olympische Spelen. Veel kinderen dromen ervan. Zo ook een jonge Sven Kramer, Dafne Schippers en Sanne Wevers. Over hun verhalen, en die van andere topsporters, gaat Dromen van succes. De verhalen laten zien hoe prachtig het leven als topsporter kan zijn, maar ook hoe hard je ervoor moet werken en hoeveel je ervoor moet laten. In 25 minibiografieën ontdek je alles over je favoriete sporthelden.

Sport is top

Sport is top

Langs de kant van het veld, de baan of de zaal hoor je vaak: het is maar een spelletje. Dat klopt als je voor je plezier sport, maar voor topsporters is dat anders. Over dat verschil tussen ‘sport is top’ en ‘topsport’ gaat Sport is top. Dit informatieve boek is geschreven op AVI E6-niveau en zit vol met leuke weetjes. Wanneer werden de Olympische Spelen voor het eerst gehouden? En hoe speel je cricket, de op één na populairste sport ter wereld?

Voetbalboeken

Het geheim van de voetbalmeiden

Het geheim van de voetbalmeiden

Gerard van Gemert

Gerard van Gemert scoort opnieuw met dit heerlijke voetbalboek, dit keer over stoere voetbalmeiden! Luna en Soof willen meedoen met het voetbaltoernooi, maar Liam wil geen meisjes in het elftal. Ze komen natuurlijk in actie. Fijn leesverhaal over de onzin van stereotypes, met daadkrachtige en sportieve meiden in de hoofdrol.

Dagboek van een voetbalheld

Dagboek van een voetbalheld

Shamini Flint

Voetbal? Sport? Niet voor Marcus! Deze ‘voetbalheld’ is eigenlijk ‘stuntelkampioen’ en houdt meer van rekenen. Maar zijn vader ziet in Marcus toch een wereldatleet in de dop. Het lijkt een hopeloze zaak, maar Marcus is creatief genoeg om een oplossing te bedenken. Supergrappige graphic novel zoals Het leven van een loser die makkelijk is om te lezen.

De winnende uittrap

De winnende uittrap

Joep van Deudekom

Het zal je maar gebeuren: je reist af naar Costa Rica (gaaf!) om met je voetbalteam te trainen (cool!) te midden van de alligators en vogelspinnen (supervet!). Maar dan worden Pieter en zijn vrienden ontvoerd. Ondanks de angst, houden ze de moed erin! Pieter bedenkt in dit grappige en avontuurlijke voetbalboek een supersterk ontsnappingsplan waarbij zijn rechtervoet een cruciale rol speelt…

Het geheim van de voetbalheld

Het geheim van de voetbalheld

Gerard van Gemert

Cas en Abel willen graag meevoetballen bij de club, maar ze worden niet toegelaten. Dan wordt de Silvercup gestolen en in Cas’ schuur teruggevonden, terwijl hij en Abel er niets mee te maken hebben. Wie zit erachter en hoe bewijzen ze dat ze onschuldig zijn? Een lekker leesverhaal over voetbal en vriendschap met een onderliggende boodschap over racisme en discriminatie, zowel op, als buiten het veld.

Inspiratie