Linda Vogelesang

Linda Vogelesang

Linda Vogelesang werd in 1974 geboren in Hooge Zwaluwe. Daar woonde ze met haar ouders en twee zussen tot ze ging studeren.
Ze wilde schrijver worden, maar ook bioloog. Eigenlijk werd ze het liefst Midas Dekkers. Die hoorde ze iedere week op de radio, waar hij grappige columns over dieren en mensen voorlas. Ook las ze zijn boeken, keek naar zijn programma’s op tv en deed zijn proefjes na in de moestuin van haar vader.
Uit een beroepentest op de middelbare school kwam dat Linda het meest van koken, schrijven en van de tropen hield. Haar moeder – die kooklerares was – bedacht dat Linda maar tropische kookboeken moest gaan schrijven. Omdat er geen tropische kookboekenstudie bestond, schreef ze zich in voor tropische biologie. Maar … op het allerlaatste moment bedacht ze zich. Ze ging toch maar Nederlands studeren, in Nijmegen. En daarna volgde ze de schrijfopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.
Linda woont nog steeds in Nijmegen, met haar vriend en hun kat. Tropische kookboeken heeft ze nog niet geschreven, maar met de boeken over de kookschool van Trom begint het er al een beetje op te lijken!
Lees meer