Moet je zien - Milja Praagman
Milja Praagman
© Keke Keukelaar

Milja Praagman

Milja Praagman (Amsterdam 1971) groeide op in Den Dungen in een oud huis op een dijk, met veel dieren en veel ruimte om zich heen. Ze studeerde grafisch ontwerpen aan de Akademie voor beeldende kunsten Sint Joost in Breda. Na de akademie woonde zij een jaar in Frankrijk. In 1995 keerde ze terug naar Nederland en begon met een startstipendium als zelfstandig ontwerper/illustrator.
Haar opdrachtgevers waren in het begin voornamelijk kranten en tijdschriften. Later werkte ze ook voor Okki, Bobo, Sesamstraat en Taptoe en werd het tekenen voor kinderen haar belangrijkste bezigheid.
Voor Sesamstraat televisie maakt ze animaties.
Door het illustreren en vooral door het verzinnen in opdracht voor Okki e.a. onstonden er ook veel nieuwe ideeën voor ‘eigen’ verhalen. Een van die verhalen was haar eerste prentenboek Meneer Po dat meteen goed werd ontvangen door de pers. Sindsdien is ze niet meer te stoppen. Ze maakte o.a. Nog 100 nachtjes slapen – Prentenboek van het Jaar, Ontbillenbijt , Kom erbij – Prentenboek van de Kinderboekenweek, en Bij jou .
Ook maakte ze prachtige gedichtenbundels voor alle leeftijden: Magneetje en Ik kleur van jou . Haar nieuwste prentenboek is Het eigenwijze ei , in prachtig blauw. Het eigenwijze ei is ook in het Engels verschenen.

In Milja’s boeken gaan kleine mensen en dieren hun eigen gang. Stoer en met een subtiel gevoel voor humor.
Lees meer