Boreas en de vijftien vrienden

10 - 12 jaar
4.7 /5
Paperback:
18,50
Altijd de laagste prijs
E-book:
7,99
Altijd de laagste prijs

Samenvatting

Het spannende afsluitende deel in de serie over Boreas, die rond de wereld zeilt.

Samenvatting

Boreas wordt ineens overspoeld door heimwee. Hij mist zijn vrienden, die nu allemaal in de brugklas zitten. Bladerend in zijn logboek valt zijn oog op alle namen die hij erin noemt: Mel op Sark, Aziz in Marokko, Isi op La Gomera… Hij heeft vrienden over de hele wereld, en hij ontmoet er nog meer. Kirsten, bijvoorbeeld, die meezeilt van Hawaii naar Tahiti en hem Polynesisch navigeren leert. Onderweg proberen ze een oplossing te vinden voor de plastic soep. Vanaf Tahiti gaat de reis naar Nieuw-Zeeland, Australië en Bali. En dan lijkt het erop dat ze toch echt weer terug naar Nederland zeilen. Of niet? Want: piraten? Echte piraten…?!

Boreas wordt ineens overspoeld door heimwee. Hij mist zijn vrienden, die nu allemaal in de brugklas zitten. Bladerend in zijn logboek valt zijn oog op alle namen die hij erin noemt: Mel op Sark, Aziz in Marokko, Isi op La Gomera… Hij heeft vrienden over de hele wereld, en hij ontmoet er nog meer. Kirsten, bijvoorbeeld, die meezeilt van Hawaii naar Tahiti en hem Polynesisch navigeren leert. Onderweg proberen ze een oplossing te vinden voor de plastic soep. Vanaf Tahiti gaat de reis naar Nieuw-Zeeland, Australië en Bali. En dan voelt het eindelijk alsof ze terug naar Nederland zeilen. Of niet? Want: piraten? Echte piraten…?!

Lees meer

Specificaties

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 10 - 12 jaar
ISBN: 9789021682099
NUR: 283
Type: Paperback
Auteur(s): Mina Witteman
Prijs: 18,50
Aantal pagina's: 240
Uitgever: Ploegsma
Verschijningsdatum: 09-03-2021

Specificaties

ISBN: 9789021678771
NUR: 283
Type: E-book
Auteur(s): Mina Witteman
Prijs: 7,99
Aantal pagina's: 256
Uitgever: Ploegsma
Verschijningsdatum: 01-11-2018
Boreas en de vijftien vrienden - Mina Witteman
Boreas - Mina Witteman

Boreas

Boreas

Als Boreas hoort dat zijn ouders van plan zijn om drie jaar -met hem- rond de wereld te zeilen, is hij eerst niet enthousiast. Maar dat verandert algauw als aan boord van de Argo het ene na het andere avontuur zich aandient. En bovendien zijn beste vriendin een zomervakantie lang mee op reis gaat. Auteur Mina Witteman was zelf al jong een enthousiast zeilster. Ze schetst een goed beeld van het leven op zee, inclusief navigeren, vissen binnenhengelen en wachtlopen! Maar het mooie van de boeken over Boreas is ook dat tussen alle avonturen door kinderen veel opsteken over de landen waar de Argo aanlegt.
Lees verder

Gerelateerde artikelen

Lesvideo’s bij ‘Mohammed’ – Petra van Helden

Bekijk de lesvideo's voor het boek 'Mohammed' van Petra van Helden! Op die manier leer je de verhalen van de profeet nog beter kennen. Perfect om thuis te kijken of voor in de klas.

Achtergrond
Lees meer

Schip ahoy! Kinderboeken over piraten

Piraten zijn stoer, avontuurlijk en grappig. Kinderboeken over piraten zitten vol schatkaarten, juwelen en zwaarden. In dit artikel tippen wij de leukste boeken over piraten. Ooglapjes af en lezen maar, ARR!

Tiplijst
Lees meer

Ons kinderpanel interviewt de makers van Chaos United

'Chaos United' is een supergrappige graphic novel over het rommeligste voetbalteam dat je maar kunt bedenken. Samen met ons kinderpanel interviewden we Gerard van Gemert en Rudi Jonker, de makers van dit boek.

Kinderpanel
Lees meer

Reviews

Casper, Kind (11 jaar) - 28-01-2019
Ik vond het een spannend boek, omdat hij steeds weer een nieuw avontuur beleeft met steeds een ander vriendje en steeds op een andere plek. Ik vind de hele serie van Boreas superleuk, maar deze is extra leuk omdat ik zelf ook naar Nieuw-Zeeland ga!

Ruben, Kind - 03-11-2018
Het is een fantastisch boek, want het gaat over zeilen en dat vind ik leuk. Daarnaast gebeuren er spannende dingen en je wilt steeds weten hoe het afloopt. Ik wilde het boek het liefst in 1 keer uitlezen. Het vervolgdeel ligt al klaar.

Sjoerd, Kind - 19-10-2018
Het is een leuk boek. Er zijn een paar spannende stukjes en het is ook grappig. De hoofdpersoon is een aardige jongen en maakt snel vrienden. De voor en achterkant zijn mooi. De uitleg over breedte- en lengte graden is wel een beetje moeilijk. Ik zou het boek aan vrienden aanraden.