Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Boeken > Boreas en de vier windstreken

Boreas en de vier windstreken

Mina Witteman

Actie en avontuur op volle zee met het derde boek over Boreas, die met zijn ouders rond de wereld zeilt. Voor lezers vanaf tien jaar.
|

Boreas en zijn ouders hebben met hun zeilboot ‘de Argo’ Amerika bereikt. Boreas kan niet wachten om het land te ontdekken! Enthousiast stort hij zich in de drukte van New York en gaat hij op spokenjacht op Key West. Daarna zeilen ze door naar Cuba en de Kaaimaneilanden en reizen ze via het Panamakanaal naar Californie en Hawaii. Onderweg krijgen ze te maken met haaien, beren en bloeddorstige grafrovers. Gelukkig is Boreas inmiddels wel wat gewend. Maar als blijkt dat er een orkaan recht op ‘de Argo’ afkomt tijdens hun tocht over de Stille Oceaan, wordt de situatie opeens wel héél gevaarlijk. De radar en de radio begeven het, en zelfs hun kompas werkt niet meer. Hoe komen ze ooit weer aan land…?

Mina Witteman schreef wederom een spannend verhaal over Boreas, die samen met zijn ouders de wereld rond zeilt. Van sterren kijken tot steile bergen beklimmen en van confrontaties met wilde dieren tot tropische cyclonen… Een derde boek vol actie, geschikt voor alle avonturiers – of ze nu kunnen zeilen of niet!

Auteur/illustrator: Mina Witteman
Isbn: 978-90-216-7720-0
Uitgeverij: Ploegsma
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 256
Verschijningsdatum 10-5-2017
Leeftijdsindicatie: 10 - 12
NUR: 283
Tags: 9 – 12 jaar, Actie & avontuur, Avontuur, Familie & Gezin, Fictie, Reizen & (verre) landen, Sport, Voertuigen, Zeilen, Zwemmen & watersport
Dit boek kreeg 0 sterren uit 0 reviews. Wat vond jij van dit boek?
Laat een review achter.
Mina  Witteman

Mina Witteman

Eigenlijk dacht Mina altijd dat ze architect wilde worden en huizen wilde bouwen. Maar al haar schetsen en tekeningen eindigden elke keer in verhalen! Toen...

Lees meer

Reviews

Dit boek kreeg 0 sterren uit 0 reviews
Laat een review achter