Kleine Sofie en lange Wapper

Hardcover:
18,99
Altijd de laagste prijs
  • Klassieker in een nieuw jasje
  • Leuk voor jong en oud
  • Prachtig verhaal over de kracht van verbeelding

Samenvatting

Klassieker Kleine Sofie en Lange Wapper van gouden duo Els Pelgrom en Thé Tjong-Khing weer verkrijgbaar

Samenvatting

De met Gouden Griffel en Gouden Penseel bekroonde Kleine Sofie en Lange Wapper van Els Pelgrom en Thé Tjong-Khing is een schitterende jeugdroman over een jong meisje en de kracht van verbeelding. Dit boek, dat voor het eerst in 1984 verscheen, is nu weer verkrijgbaar, met de originele zwart-witillustraties van Thé Tjong-Khing. Sofie is ziek en ligt veel in bed. Ze wil graag weten hoe het leven buiten haar slaapkamer eruitziet. Haar kat Terror bedenkt daarom het toneelstuk Wat Er In Het Leven Te Koop Is, dat ze opvoeren op het kleine toneeltje in haar kamer. Met haar poppen – de van het leven genietende Arabella, de met zichzelf ingenomen luie Bertje en de vrolijke flierefluiter Lange Wapper – beleeft Sofie spannende, grappige en ontroerende gebeurtenissen en beseft ze hoe het leven had kunnen zijn, met al zijn hoogte- en dieptepunten. ‘Alles aan dit boek vind ik schitterend. Een boek over het leven en een beetje over de dood. En over de kracht van verbeelding.’ Manon Sikkel, schrijver en oud-Kinderboekenambassadeur Els Pelgrom won drie keer de Gouden Griffel. Behalve voor Sofie en Lange Wapper kreeg ze ook goud voor De eikelvreters en De kinderen van het Achtste Woud. In 2022 verscheen haar nieuwste boek Het levende hoofd, met fullcolourillustraties van Sylvia Weve.

Lees meer

Specificaties

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 8 - 99 jaar
ISBN: 9789024597307
NUR: 282
Type: Hardcover
Auteur(s): Els Pelgrom, Thé Tjong Khing
Prijs: 18,99
Aantal pagina's: 152
Uitgever: Luitingh Sijthoff
Verschijningsdatum: 29-03-2023

Gerelateerde artikelen

Lesvideo’s bij ‘Mohammed’ – Petra van Helden

Bekijk de lesvideo's voor het boek 'Mohammed' van Petra van Helden! Op die manier leer je de verhalen van de profeet nog beter kennen. Perfect om thuis te kijken of voor in de klas.

Achtergrond
Lees meer

Poetsen kun je overal!

Dat tandenpoetsen met je kind niet altijd even makkelijk gaat, is geen geheim. Het vrolijke en grappige kijk- en voorleesboek Weg met de viezekiezenbeestjes! (mét tandenpoetslied) helpt ouders en kinderen bij het voorkomen van problemen.

Achtergrond
Lees meer

Interview met Wouter Klootwijk en Enzo Pérès-Labourdette

Anne, het paard en de rivier is bekroond tot een van de Best Verzorgde Boeken van 2017. Het boek is geschreven door Wouter Klootwijk. Samen met de prachtige illustraties van illustrator Enzo Pérès-Labourdette is het verhaal een prachtig kinderboek geworden. Reden genoeg voor een kort interview met de schrijver en de illustrator.

Interview
Lees meer