Mohammed

Verhalen over het leven van de profeet

Hardcover:
25,99
Altijd de laagste prijs
E-book:
9,99
Altijd de laagste prijs
  • Toegankelijk gezinsboek over Mohammed
  • Rijk geïllustreerd

Samenvatting

Een rijk geïllustreerd boek over het leven van Mohammed. Voorlezen vanaf 9 en zelf lezen vanaf 11. 

Samenvatting

Mohammed is voor moslims over de hele wereld een grote inspiratiebron. Hij wordt gezien als de laatste profeet die door God naar de mensheid is gestuurd. Hij bracht de Koran, het heilige boek van de moslims. Maar wie was Mohammed eigenlijk?

In dit boek vertelt Petra van Helden de verhalen die bekend zijn over Mohammeds leven op heldere wijze na. We volgen Mohammed van zijn babytijd tot aan zijn dood. Lees over zijn jeugd bij de bedoeïenen en het bezoek van de engel Djibriel, die hem vertelde dat hij een profeet was. Of over de tocht van Mekka naar Medina, waar hij de eerste moskee bouwde. En ontdek hoe hij uiteindelijk bijna het hele Arabisch schiereiland wist te overtuigen om in de ene God te geloven. Door deze verhalen kunnen zowel moslims als niet-moslims Mohammed beter leren kennen.

Volgens de islam is Mohammed de laatste profeet die door God naar de mensheid is gestuurd. Hij bracht de Koran, de heilige tekst van de moslims, en vormt een voorbeeld voor hen. Maar wie was Mohammed eigenlijk?
Petra van Helden schreef eerder Kinderen van Adam, waarin ze verhalen uit de Koran toegankelijk
navertelde voor kinderen. Het boek eindigt met Isa (Jezus), die een nieuwe profeet voorspelt. In dit boek neemt Petra de lezer mee in het leven van die profeet: Mohammed. Van zijn babytijd, zijn jeugd en de aanwijzing tot profeet, tot aan zijn dood. Ze wil iedereen de kans geven om hem beter te leren kennen.

<br>

Dit e-book is alleen geschikt voor tablets in verband met de kleurenillustraties. U kunt deze niet lezen op een zwart-wit e-reader.

Lees meer

Specificaties

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 8 - 18 jaar
ISBN: 9789021684987
NUR: 224
Type: Hardcover
Auteur(s): Petra van Helden
Illustrator: Els van Egeraat
Prijs: 25,99
Aantal pagina's: 256
Uitgever: Ploegsma
Verschijningsdatum: 31-01-2024

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 8 - 18 jaar
ISBN: 9789021685014
NUR: 224
Type: E-book
Auteur(s): Petra van Helden
Illustrator: Els van Egeraat
Prijs: 9,99
Aantal pagina's: 224
Uitgever: Ploegsma
Verschijningsdatum: 31-01-2024
Mohammed

Gerelateerde artikelen

Ons Kinderpanel leest: ‘Mystery Guest’

Ons Kinderpanel las 'Mystery Guest' van Maren Stoffels. Drie personen bekennen een moord, maar slechts één is de dader. Wie is de Mystery Guest?

Kinderpanel
Lees meer

Lesvideo’s bij ‘Mohammed’ – Petra van Helden

Bekijk de lesvideo's voor het boek 'Mohammed' van Petra van Helden! Op die manier leer je de verhalen van de profeet nog beter kennen. Perfect om thuis te kijken of voor in de klas.

Achtergrond
Lees meer

Poetsen kun je overal!

Dat tandenpoetsen met je kind niet altijd even makkelijk gaat, is geen geheim. Het vrolijke en grappige kijk- en voorleesboek Weg met de viezekiezenbeestjes! (mét tandenpoetslied) helpt ouders en kinderen bij het voorkomen van problemen.

Achtergrond
Lees meer