Op de rug van Bigi Kayman

Hardcover:
18,99
Altijd de laagste prijs
  • Bekroond met een Zilveren Penseel 2022
  • Laagdrempelig verhaal over de slavernij
  • Prachtige illustraties

Samenvatting

Samenvatting

Uniek voorleesverhaal over de slavernij

Kofi en Afi moeten de hele dag werken. Ze zijn net als hun ouders tot slaaf gemaakt. Als ze op een dag horen dat hun vader misschien verkocht zal worden, besluiten ze te vluchten. Het wordt een hachelijke tocht door de wildernis, waar ze oog in oog met gevaarlijke dieren komen te staan. Als ze eindelijk bij het moeras komen waar gevluchte mensen zouden leven, is er niemand te zien. Zijn ze helemaal voor niets gekomen? Ze verliezen de moed, tot ze plots de grote kaaiman zien…

Schrijfster Henna Goudzand Nahar liet zich voor dit boek inspireren door het leven van de Brooskampers, die als slaven in Suriname leefden en zich vrij maakten door te vluchten naar een moerasgebied tussen de Surinamerivier en de Boven-Commewijne. Volgens de legende droeg een enorme kaaiman met gras op zijn rug de eerste Brooskampers naar de overkant.

Lees meer

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789045126685
NUR: 282
Type: Hardcover
Auteur(s): Henna Goudzand Nahar
Illustrator: Hedy Tjin
Prijs: 18,99
Aantal pagina's: 64
Uitgever: Querido
Verschijningsdatum: 02-11-2021

Gerelateerde artikelen

Lesvideo’s bij ‘Mohammed’ – Petra van Helden

Bekijk de lesvideo's voor het boek 'Mohammed' van Petra van Helden! Op die manier leer je de verhalen van de profeet nog beter kennen. Perfect om thuis te kijken of voor in de klas.

Achtergrond
Lees meer