Graphic Novels - boeken met extra beeld

Graphic novel/extra veel beeld

De graphic novel, het kinderboek met extra veel beeld, is razend populair. Niet zo gek, want deze boeken zijn vaak erg grappig, vol vaart en gemakkelijk om te lezen. Het plaatje en de tekst samen geven een rijke context voor het woord. Het lezen van graphic novels is dan ook niet alleen ontzettend leuk, maar ook nog eens goed voor de leesontwikkeling!

Graphic novels geven kinderen die lezen nog een uitdaging vinden het plezier en vertrouwen een boek op te pakken. Maar ook kinderen die wel van lezen houden, genieten van grapic novels en boeken met extra veel beeld. Gelukkig zijn er tegenwoordig graphic novels voor alle leeftijden en smaken. Voor ieder wat wils dus.

Op deze pagina

Tiplijst

Spoken

Spoken

Raina Telgemeier

De zusjes Maya en Kate verhuizen naar de kust, waar de zieke Maya hopelijk opknapt van de frisse buitenlucht. Hun nieuwe buurjongen laat hun de omgeving zien en verklapt een geheim: er zijn geesten in de stad. Kate vindt dat maar niks, maar Maya vindt het allemaal maar wat interessant. En de Mexicaanse feestdag Día de los Muertos – waarop spoken tot leven komt – komt steeds dichterbij… Deze warme en sprankelende graphic novel laat zien dat spoken en de dood niet eng hoeven te zijn. Voor wie genoten heeft van de Disneyfilm Coco.

Dog Man en de vlooienkoning

Dog Man en de vlooienkoning

Dav Pilkey

Deze geweldige agent slash hond laat jonge lezers slap liggen van het lachen! Dog Man is de koning van de graphic novel: de boeken over deze grappige en lieve politieheld zijn een en al leesplezier, humor en avontuur. In dit vijfde deel komt Dog Man in actie tegen de kwaadaardige Biggie. Dog Man en Kleine Karel zullen hun krachten moeten bundelen om deze knorrende slechterik te verslaan. Gaat dat ze lukken?

Chaos United

Chaos United

Rudi Jonker & Gerard van Gemert

Grappig, hartverwarmend en prettig gestoord: dat zijn de voetballers van Chaos United. Dit vriendenteam uit Donkersloot is elke dag op het voetbalveld te vinden. Aanvoerder Milan heeft grootse plannen met het team, maar het zit helaas niet altijd mee: het ontbreekt hun aan talent, er groeit geen gras in Donkersloot en de spelers zijn een tikkeltje chaotisch. Maar Chaos United is Chaos United niet als het niet altijd onvermoeibaar doorzet. Lezers krijgen dan ook meteen een lesje in veerkracht en positief denken mee van deze heerlijke en onvergetelijke vriendengroep.

Hoe ik per ongeluk gladiator werd

Hoe ik per ongeluk gladiator werd

Tim Collins & Isobel Lundie

Marcus lijkt als twee druppels water op de gladiator Cassius. Daar maakt Cassius tijdens een ontmoeting tussen de twee handig gebruik van door van outfit te wisselen. Hij gaat er als een haas vandoor terwijl Marcus zich nog in de arena bevindt! Tja, daar sta je dan… De knotsgekke belevenissen van Marcus worden afgewisseld met leuke weetjes over Rome en de Romeinen. En dan is er natuurlijk nog de grote vraag of Marcus dit hele avontuur wel gaat overleven in de arena…

Dagboek van een voetbalheld

Dagboek van een voetbalheld

Shamini Flint & Sally Heinrich

Marcus haat voetballen. Helaas voor hem is zijn vader juist groot voetbalfan en wil hij niets liever dan zijn zoon zien uitgroeien tot de nieuwe Messi of Ronaldo. Misschien is deze strijd tussen ouder en kind voor sommige kinderen wel een beetje herkenbaar. Uiteindelijk staat de klunzige wiskundeliefhebber Marcus door zijn vader uiteindelijk toch op het veld. Daar doet hij de ontdekking dat voetbal en wiskunde veel meer op elkaar lijken dan hij in eerste instantie dacht! Dagboek van een voetbalheld is ideaal voor zowel kinderen die het liefst de hele dag op het voetbalveld staan, als voor kinderen die er niet zoveel mee hebben. Een doldwaze, heerlijke graphic novel om op een druilerige middag mee op de bank te ploffen

Gerelateerde artikelen