Lezen over oorlog
Annemarie van den Brink

Annemarie van den Brink

Annemarie van den Brink (Amersfoort 1967) studeerde Algemene Letteren/Taalbeheersing Nederlands in Utrecht, en woont daar nu nog steeds. Ze werkte 10 jaar bij communicatiebureaus en is sinds 1999 zelfstandig auteur, dichter, schrijftrainer en -coach, tekstschrijver en schrijfdocent.
Hoe Annemarie aan haar inspiratie komt? ‘Als je goed om je heen kijkt komen de ideeën vanzelf,' zegt ze. 'Kinderen die opscheppen tegen elkaar. Een jongetje dat heel nodig moet, maar netjes in de rij moet blijven staan. Een grot met geheimzinnige tekens. Ezels die niet zonder elkaar kunnen. Verloren spullen op straat of op het strand. Mijn hoofd is net een bioscoop, wat ik bedenk zie ik zo voor me.’
Annemarie schreef kinderboeken voor Zwijsen, Luitingh-Sijthoff, Clavis en Lannoo, en schreef voorleesverhalen voor verschillende bundels van Ploegsma. Samen met Suzanne Wouda schreef ze 'Oorlog in inkt', een boek met dagboekverhalen van kinderen uit WO II. Ook verschenen er twee non-fictieboeken voor volwassenen van haar hand.
Lees meer