De-dikke-piraten-van-hiernaast- Reggie Naus
Reggie Naus

Reggie Naus

Reggie Naus (Uden, 1973) bracht als kind uren door met tekenen. Toch werd hij tot ieders verbazing, inclusief die van hemzelf, geen tekenaar, hoewel hij wel een tijdje naar de Kunstacademie ging. Het werd het schrijverschap. Ook weer niet helemaal verwonderlijk, want Reggie hield en houdt ook van spannende verhalen, geschiedenis en lezen.

In 2008 verscheen zijn eerste kinderboek, De schat van inktviseiland . Dit verhaal over het piratenmeisje Rowan liet al zien dat Reggie zich goed in de wereld van de vroegere zeerovers had verdiept. Dat blijkt ook uit zijn humoristische serie De piraten van hiernaast , die de basis vormt van een door Johan Nijenhuis geproduceerde verfilming (2020).

Reggie schreef ook de Trubbel de trol -serie, met tekeningen van Kees de Boer. En voor 12-plussers verscheen Broederschap van de bok , over de bende van de Bokkenrijders.

Voor het Concertgebouw maakte Reggie de teksten voor vijf verschillende familievoorstellingen, van een bewerking van Doornroosje tot een muzikaal halloweenverhaal.

Ook in zijn vrije tijd verdiept Reggie zich in historische verhalen, en verkleedt hij zich graag in een bijpassende outfit. Zo kun je hem op festivals als Castlefest of Elfia tegenkomen als Robin Hood of, natuurlijk, piraat!
Lees meer