Broederschap van de bok

Broederschap van de bok

10 - 13 jaar
5 /5
E-book:
7,99
Altijd de laagste prijs

Samenvatting

Spannend boek over een geheimzinnige en beruchte roversbende, voor iedereen vanaf 12 jaar die tegen een stootje kan.

Samenvatting

18e eeuw. Limburg wordt onveilig gemaakt door een mysterieuze roversbende waarvan verteld wordt dat ze ’s nachts op bokken door de lucht rijden. De 16-jarige jongen Peter gaat uit armoede stelen en komt zo bij de bende van de bokkenrijders terecht. Al snel ontdekt hij dat de leiders van de bende een hoger doel hebben: strijden tegen de ongelijkheid tussen arm en rijk. Maar als de overvallen van de bende steeds gewelddadiger worden, begint Peter te twijfelen. Kun je de wereld echt beter maken met geweld?

Nu. Er gebeuren vreemde dingen rond Maastricht: bij overvallen en inbraken in kerken laten dieven een mysterieuze graffititag achter: een grote bokkenkop. De politie roept de hulp in van Anna Beckers, een expert op het gebied van de bokkenrijders. Samen met haar dochter Fleur komt ze in een spannend avontuur terecht. Het is meer dan tweehonderd jaar geleden dat de laatste bokkenrijder werd opgehangen, maar nu lijkt het erop dat de geschiedenis zich gaat herhalen...
Lees meer

Specificaties

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 10 - 13 jaar
ISBN: 9789021676739
NUR: 284
Type: E-book
Auteur(s): Reggie Naus
Prijs: 7,99
Aantal pagina's: 256
Uitgever: Ploegsma
Verschijningsdatum: 04-10-2017
Broederschap van de bok - Reggie Naus

Gerelateerde artikelen

Kinderboeken voor 4 & 5 mei

Het blijft belangrijk om stil te staan bij oorlog en vrijheid, zeker op 4 & 5 mei. Vind hier onze tips voor kinderboeken over de oorlog.

Tiplijst
Lees meer

Leesplezier & leesmotivatie: dit zijn de tips

Om te blijven lezen is een divers boekenaanbod nodig, dat aansluit bij het kind. Daarom tippen we in dit artikel de leukste boeken en handigste tips om kinderen te motiveren!

Tiplijst
Lees meer

Babyboeken top 10

Verras een (aanstaande) ouder met een van onze boekentips voor tijdens de zwangerschap of als kraamcadeau. Mooie, stevige karton-, voel- en geluidsboeken en natuurlijk ontbreken hier de voorleesbundels niet.

Tiplijst
Lees meer

Reviews

piet, Oma (69 jaar) - 08-11-2022
Ik vond dit een goed boekje voor kleine kindjes van 2 tot en met 10

Eleonora, Kind (12 jaar) - 22-06-2021
Een echte aanrader! Ik had dit boek in één ruk uit en heb het zelfs twee keer gelezen. Het is zo geschreven dat je het gevoel hebt alsof je erbij bent. Gelukkig is dat niet zo. Het is vreselijk te beseffen dat het verhaal over Peter is gebaseerd op waargebeurde verhalen uit die tijd. De afwisseling met de overvallen in het nu laat zien dat de wereld niet heel veel beter is geworden in tweehonderd jaar. Het is geen vrolijk boek waarbij je veel kunt lachen, maar juist een aangrijpend en meeslepend verhaal.