Escher

Nadir en Zenith in de wereld van Escher

8 - 10 jaar
4 /5
Hardcover:
16,99
Altijd de laagste prijs

Samenvatting

Prachtig kunstprentenboek over Escher, in samenwerking met Museum Escher in Het Paleis.

Samenvatting

Nadir en Zenith komen op een plek die zo vreemd is dat ze niet weten of die echt is of niet. Nieuwsgierig geworden kijken ze verder. En nog wat verder. Zo raken ze steeds dieper in de wonderlijke wereld van meneer Escher, waar alles anders is dan het lijkt. Gelukkig helpt meneer Escher hen om er de weg te vinden. Of is het misschien andersom?

Graficus Maurits Cornelis Escher (1898-1972) werd wereldberoemd met zijn wonderlijke prenten. Hij nam een bijzondere plek in ergens tussen kunst en wetenschap. Hoewel hij zelf zei niets van wiskunde te weten, gebruikte hij ideeën daaruit om er zijn eigen wereld mee te maken. Het verst ging hij daarin met de litho Prentententoonstelling. Die zit zo listig in elkaar dat je niet weet of je ernaar kijkt of er zelf in staat… Wouter van Reek verwerkte het principe meesterlijk in dit intrigerende prentenboek.

Ontdek steeds meer details in dit oneindig doorlezende avontuur!

Bekroond met een Zilveren Penseel 2020

22 maart 1972 stierf M.C. Escher, die wereldberoemd werd met zijn Metamorfosen. Jong en oud genieten nog altijd verwonderd van zijn werk en inmiddels heeft Escher een eigen Museum in Het Paleis (Noordeinde) in Den Haag. Escher bewoog tussen kunst en wetenschap en daagt met zijn werk nog steeds wiskundigen uit. Nadir en Zenith nemen kinderen mee in zijn wereld waarin niets is wat het lijkt.

Lees meer

Specificaties

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 8 - 10 jaar
ISBN: 9789025880354
NUR: 217
Type: Hardcover
Auteur(s): Wouter van Reek
Prijs: 16,99
Aantal pagina's: 32
Uitgever: Leopold
Verschijningsdatum: 25-08-2020
Escher - Wouter van Reek
Maurits Muis en Rembrandt - Ingrid en Dieter Schubert

Kunstprentenboeken

Kunstprentenboeken

Kunst laat je op een andere manier naar de wereld kijken. Van kunst geniet je met je hoofd en met je hart. Deze boeken laten je de mooiste dingen ontdekken. Hoe een arm weesmeisje de meest beroemde modeontwerpster ter wereld werd… Hoe je het geluid van een trein zichtbaar kunt maken… Hoe een muis door de tijd reist en Rembrandt leert kennen… Hoe je een schilderij maakt voor je moeder tussen de sterren… Reis door Hollandse landschappen en de raadselachtige wereld vol gezichtsbedrog van Escher… Geniet van kleur in de tuin van Monet en ga mee op avontuur in de fantastische wereld van Jeroen Bosch… Lees de gekste weetjes over kleuren en laat je aanspoelen op een eiland… Breng midden in de oorlog sinaasappels naar Mondriaan in New York… De verhalen in deze boeken laten je niet meer los!
Lees verder

Reviews

Fleur, Leerkracht (42 jaar) - 15-09-2021
Op school hebben wij bij het project Kunst gebruik gemaakt van dit prentenboek, de platen van Escher vonden onze kinderen machtig interessant! In dit prentenboek lopen Nadir en Zenith door de tekeningen van Escher heen en ondertussen proberen ze te begrijpen wat ze zien èn waar ze zijn. Een heel mooi boek om samen te lezen en te bekijken, en daarna nog eens te bekijken, en nog eens. Want zie jij wat ik zie? En klopt datgene wat je ziet wel? Erg leuk!