Spoedniks zoekt een nieuwe planeet

Hardcover:
15,99
Altijd de laagste prijs

Samenvatting

Grappig prentenboek over een sullige astronaut met een heel belangrijke missie.

Samenvatting

Commander Spoedniks heeft een belangrijke missie: een planeet vinden die net zo fijn is om op te wonen als de Aarde. Maar met elke planeet waar hij langskomt, is wel wat mis. De ene is te heet, de andere te glibberig en weer een andere staat op het punt te ontploffen. Tot hij landt op een prachtige plek en hij eindelijk een nieuwe planeet heeft gevonden! Maar is die wel nieuw…?
Dit boek laat kinderen op een speelse manier zien hoe belangrijk het is om voor onze aarde te zorgen!

Lees meer

Specificaties

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 4 - 6 jaar
ISBN: 9789021682532
NUR: 273
Type: Hardcover
Auteur(s): Stefan Wolters
Illustrator: Barbara de Wolf
Prijs: 15,99
Aantal pagina's: 32
Uitgever: Ploegsma
Verschijningsdatum: 03-11-2021
Spoedniks-zoekt-een-nieuwe-planeet

Gerelateerde artikelen

De Nationale Voorleesdagen 2025

'Rinus' is verkozen tot het prentenboek van 2025. Bekijk hier de volledige Prentenboeken top 10 van het jaar 2025 en laat je inspireren!

Tiplijst
Lees meer

De Nationale Voorleesdagen 2024

Lees alles over de Nationale Voorleesdagen 2024. Ontdek ook de prentenboeken top 10 en het Prentenboek van het Jaar.

Tiplijst
Lees meer

De Nationale Voorleesdagen 2023

Ieder jaar wordt er een top 10 samengesteld en een Prentenboek van het Jaar gekozen door de organisatie van de Nationale Voorleesdagen. De top 10 en het Prentenboek van het Jaar 2023 vind je hier!

Tiplijst
Lees meer

Reviews

Denise, Moeder (29 jaar) - 25-05-2022
Spoedniks zoekt een nieuwe planeet bevat een belangrijk onderwerp: de klimaatverandering. Voor de jongste kinderen is dit iets dat lastig te vatten is en vaak gepaard gaat met veel complexe begrippen. Het verhaal van commander Spoedniks is wat mij betreft een geslaagde, laagdrempelige kennismaking met de klimaatverandering. Hoe de klimaatproblemen precies ontstaan en waarom de Aarde dan ziek is, komt in dit prentenboek niet terug. Wel biedt het verhaal mooie openingen om er met je kinderen verder over te praten. Het verhaal wordt met veel humor verteld en de illustraties zijn natuurlijk een lust voor het oog! Kleurrijk, maar ook met veel donkere tinten, waardoor de sfeer van de ruimte duidelijk voelbaar is. Ik zou dit verhaal wel aanraden voor de iets oudere kleuters, want de stukjes tekst per pagina zijn soms best lang en de woordkeus in het verhaal is hier en daar wel wat complex. Heb je een kleuter die toe is aan wat extra uitdaging? Dan is dit bij uitstek een geschikt voorleesboek! Kortom, een vrolijk en laagdrempelig prentenboek over de klimaatverandering, met kleurrijke illustraties, een dosis humor en handige aanknopingspunten om over door te praten. Ook een prentenboek dat zeker thuishoort in de schoolbibliotheek!